12.5.12

Days 10 to 12



Δεν έχω μια μόνο αγαπημένη λέξη. Πειράζει να διαλέξω δύο -ή τρεις;
Η λέξη "καρδιά" μαζί με το "αγνή" μπροστά, είναι μάλλον στο top 10 μου.
Αν τις ακολουθούσε κάπου εκεί και η "έρημος" νομίζω ότι θα ένοιωθα ακόμη καλύτερα.


Η κουζίνα μας, κλασική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.
Όταν μετακομίσαμε σε αυτό το σπίτι βρισκόταν σε θλιβερή κατάσταση και σκεφτόμασταν να την ξηλώσουμε όπως είναι ώστε να γίνει πιο φωτεινή με λευκά ντουλάπια και ξύλινο πάγκο, λίγο σαν τις σκανδιναβικές.
Στην πορεία όμως είδαμε ότι τα ντουλάπια ήταν σε άριστη κατάσταση και ήταν παράλογο να δώσουμε ένα κάρο λεφτά για αισθητικούς και μόνο λόγους. Αλλάξαμε λοιπόν πάγκο και νεροχύτη που ήταν τα πιο καταπονημένα και αμέσως αναδείχτηκε η ομορφάδα της. Άλλωστε είναι τόσο φωτεινό αυτό το δωμάτιο που δεν ενοχλούν σε τίποτε τα σκούρα ντουλάπια.
Καμιά do-it-yourself ιδέα για τα απαίσια καλώδια που κρέμονται εκεί αριστερά του νεροχύτη;


Ένα αντικείμενο (από τα πολλά) που με κάνει ΠΟΛΥ χαρούμενη είναι η DSLR φωτογραφική μηχανή μου. 
Περίμενα πολύ καιρό για να την αποκτήσω και είναι υπέροχο που επιτέλους την έχω.
Μπορώ να περάσω πολλές ώρες μόνη μαζί της,
την κουβαλώ πάντα μαζί και
αποτυπώνει υπέροχα τις πιο αγαπημένες και προσωπικές στιγμούλες μας.
Το πιο ωραίο δε είναι ότι όσο περνάει ο καιρός "είναι και πιο συνεργάσιμη" μιας και μαθαίνω να την κατανοώ καλύτερα.
Μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχει κανείς ένα τέτοιο πραγματέλι στη διάθεσή του!


* * * * * * * * * * * * * * *
Το ποστ αυτό είναι μέρος μια φωτογραφικής "πρόκλησης"
για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.
Ελληνικά ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής, είναι:
Myrto's Days
Νέες συμμετοχές είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες!

14 σχόλια:

  1. Τί ζεστή κουζίνα!! σε αγκαλιάζει ακόμα και από τη φωτογραφία!! θέλω να έρθω εκεί για καφέ (και να τσιμπήσω τα μπούτια του θαμώνα! - εκτός θέματος το ξέρω)
    πολύ ωραίες φωτογραφίες ρε φίλη!! Φωτεινές!! πολύ πολύ καλές! μπράβο Εξελίσσεσαι θαυματουργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τις υπέροχες φωτογραφίες...Αν και γνωρίζω ότι πρώτιστο και κορυφαίο ρόλο για μια καλή φωτογραφία παίζει ο φωτογράφος,ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω ότι πολλές φορές έχω ζηλέψει τη φωτογραφική μηχανή σου...Έχω μπει στον πειρασμό ν αποκτήσω και εγώ μια, αλλά ακόμα είμαι στο ψάξιμο.Καμμιά περαιτέρω πληροφορία για τη δική σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μου αρέσουν οι φωτογραφίες σου! Για τα καλώδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα σωλήνα σπιράλ για υδραυλικά. Αν τον βάψεις και τον διακοσμήσεις μάλλον θα σου κάνει τη δουλειά σου. Ευχές πολλές και καλή επιτυχία στη φωτογραφική πρόκληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τρίτη φωτογραφία είναι τέλεια! Ο άντρας μου με ψήνει να πάρουμε μια τέτοια φωτογραφική μηχανή. Αλλά που να την κουβαλάω; Την μικρή την βάζεις στην τσάντα και φεύγεις! Λίγο πολύ την κάνει την δουλειά της. Τελευταία μάλιστα με το blog την μαθαίνω καλύτερα. Σίγουρα μια dslr είναι πολύ καλύτερη! Αλλά δεν μπορώ να την κουβαλάω συνέχεια μαζί μου. Δεν ξέρω ακριβώς απο που έρχονται τα καλώδια. Εμείς σε ένα που κρεμότανε από το κάτω μέρος του ντουλαπιού για να μην κρέμεται το κολλήσαμε με κολλητική στο ντουλάπι και φαινότανε μόνο το μέρος που κατέβαινε στην πρίζα (μια γραμμή)
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Τί μπόμπιρας υπέροχος είναι αυτός, όμως, στην κουζίνα σου; Καλό σ/κο να έχεις, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολύ όμορφη η κουζίνα , ο νεροχύτης αυτός είναι από τους αγαπημένους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα όλα!!! Τα καλώδια είναι το πρόβλημα και στο δικό μου σπίτι και όχι μόνο στη κουζίνα... αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την έφτιαξες πολύ όμορφη. Το ξύλο που υπήρχε τι κι αν δεν είναι άσπρο? Ίσα ίσα που την κάνει πολύ ζεστή. Θέλεις να καθίσεις ώρες και να πίνεις τον καφέ σου το πρωί. Όσο για τις πρίζες, μπορείς να βρεις στο Praktiker σωλήνα σπιράλ να τα περάσεις όλα τα καλώδια. Διαφορετικά σαν άλλες λύσεις, θα μπορούσες να φτιάξεις έναν καμβά διακριτικό και να ζωγραφίσεις πάνω π.χ. λουλούδια και να τον στερεώσεις μπροστά ώστε να κρύψεις κάπως το σημείο, ή να τοποθετήσεις κοντά ένα βάζο με λουλούδια τα οποία θα κρύψουν τα καλώδια, ή να κολλήσεις πιαστράκια για τις πετσέτες και γάντια κουζίνας και αυτές να αποτελούν το καμουφλάζ.. Σίγουρα μπορώ να σκεφτώ κάποιες ακόμη ιδέες αν δε σε καλύπτει κάποια από αυτές... Είναι αγαπημένη ασχολία το να δίνω λύσεις.. :) Πολύ ωραίο το motto!!! Και η μηχανή, λατρεύω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσουν οι λέξεις που αγαπάτε και κυρίως οι ψυχές που έχουν τέτοιες αγνές καρδιές, να είναι και η δικιά σας εύχομαι. Προφανώς διαβάζετε Βαμβουνάκη, από το βιβλίο της "Ο παλιάτσος και η Άνιμα" η φωτογραφία, σωστά; Έχετε μια πανέμορφη κουζίνα, ευτυχώς που δεν την αλλάξατε, γιατί είναι απλή και αρχοντική συνάμα, με ξύλο βαρύ, ποιοτικό και τόσο αληθινό. Δε βλέπω καλά τα καλώδια αλλά αν είναι ηλεκτρολογικά και όχι συσκευών, μπορείτε να τα τραβήξετε μέσα στο ντουλάπι ή απ' όπου ξεκινούν, ώστε να φαίνονται ελάχιστα. Σας κάνει "happy" η dslr σας και εμάς οι όμορφες φωτογραφίες σας. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πιτσιρίκι δίνει φως στην φωτογραφία !Να το χαίρεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη...καρπούζι ειναι αυτο πανω στον πάγκο σου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία ιδέα η πρόκληση! Κρίμα που δεν το είδα νωρίτερα!!
    Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tα καλά σας λόγια με συγκινούν πολύ...
    -πληροφορίες για την dslr, νομίζω ότι είναι καλύτερα να δώσω σε ένα ξεχωριστό ποστ/αφιέρωμα, μιας και είναι πολλά τα δεδομένα
    -από την Βαμβουνάκη είναι "κλεμμένη" η 1η φωτό, όντως, τον "παλιάτσο και την άνιμα". Εξαιρετικό βιβλίο!
    -το θέμα των καλωδίων... αααχ.. επεξεργάζομαι τις ιδέες σας. Ο σωλήνας δεν μας κάνει διότι δεν χωράει και την μπαλαντέζα την οποία επίσης θέλω να εξαφανίσω, το καμουφλάζ μου άρεσε, αλλά θέλει σχεδιασμό...πφφφ
    -ΝΑΙ! καρπούζι είναι...ο μανάβης σκιζόταν ότι είναι μέλι και το πήρα...μαντεψε τί όμως: μάπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εγώ θα συνφωνίσω με τις φίλες παραπανω ..οντως αυτό ο χρώμα στα ντουλαπια ειναι κλασικό,,,αρχοντικό ...πολύ ωραιο!!! τα καλώδια έ;;;; ..αφου δεν μπορείς να τα κλείσεις σε ένα ντουλαπι...θα μπορούσες να τα βάψεις πράσινα ..να κολίσεις πλαστικά η χαρτινα λουλούδια που θα φιάξεις..και θα τα κολίσεις επάνω να φαίνονται σαν κοτσάνια λουλουδιων....αλλα αυτή η ιδέα μπορει να μην ειναι εφαρμόσιμη..... ..καλο βραδυ φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...