Η λίμνη του Μαραθώνα δεν θέλει πολλές συστάσεις.
Μαζί με το εθνικό πάρκο Σχοινιά (coming soon), αποτελούν έναν από τους δέκα εναπομείναντες υγρότοπους της Αττικής, με μεγάλη ποικιλία ειδών να φιλοξενούνται εντός. Για εμάς είναι το "go to place" για ήσυχο ρομαντικό ραντεβού με καφέ ή φαγητό και σχεδόν πάντα υπάρχει εκεί ένα σμήνος από πανέμορφα πουλιά, πάπιες, ή κύκνους που μας καλωσορίζουν από μακριά με τα πετάγματα και τα πλατσουρίσματά τους.
Αν δεν έχετε ήδη κάτι στο πρόγραμμα για την ημέρα/δώρο της Πρωτομαγιάς, αξίζει να το σκεφτείτε. Λίγο έξω από τα Αθηναϊκά "τείχη" μπορείτε να απολαύσετε μεν την επαφή με τη φύση, αλλά στην πιο "αλέκιαστη" εκδοχή της, χωρίς ανακάτεμα με χώματα, ή περπάτημα σε χωράφια για πλέξιμο μαγιάτικων στεφανιών. Να μην περιμένετε ούτε καν μονοπάτια πεζοπορίας δίπλα στο νερό. Η λίμνη και το φράγμα κατασκευάστηκαν για καθαρά πρακτικούς λόγους, την υδροδότηση της Αττικής, χωρίς καμία προοπτική να εξυπηρετήσουν ως πάρκο αναψυχής. Μόνη επιλογή λοιπόν για να τα απολαύσει κανείς είναι να καθίσει για καφέ ή/και γλυκό στο όμορφο μαγαζί Φράγμα, με τα μπαλκόνια του να κρέμονται σχεδόν πάνω από το νερό. Αν μείνετε για φαγητό, υπολογίστε γύρω στα 25 ευρώ το άτομο για ένα μενού διόλου βαρετό. Πάρτε μια ιδέα εδώ.
Αν επίσης βρεθείτε καλοκαίρι στην περιοχή, θυμηθείτε ότι κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στο χώρο του "Φράγματος" διοργανώνεται το Fragma Festival, με live εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Εναλλακτικά, για τους πιο παραδοσιακούς κρεατοφαγάδες, ακούω να γίνεται μεγάλος ντόρος για ένα εστιατόριο λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο Καλέτζι, όπου το κρέας έρχεται στο τραπέζι σε γιγάντιες μερίδες, με δυνατότητα προσωπικής επιλογής του κομματιού και ψημένο με τρόπο Αργεντίνικο.
Το εστιατόριο λέγεται -πώς αλλιώς- Argentina και το inside secret λέει να προσπεράσεις το amenity της προσωπικής επιλογής του κρεατικού σου και αντ' αυτού, να προτιμήσεις να πάρεις τηλέφωνο για παραγγελία 1 ώρα πριν φτάσεις στο μαγαζί -όσην ώρα δηλαδή χρειάζεται για να ψηθεί το κρέας- ώστε να το βρεις έτοιμο και αχνιστό να σε καλωσορίζει.
Εμένα προσωπικά όλος αυτός ο ντόρος για λίγο -οκ, πολύ- ψητό κρέας με αφήνει παντελώς αδιάφορη, οπότε δεν μπορώ να σας δώσω ετυμηγορία για την Argentina, αλλά αν κάποιος εκεί έξω ξέρει και θέλει, ας μας πει μια γνώμη.
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί ζακέτες, μιας και το μικροκλίμα της περιοχής είναι διαφορετικό από της πόλης.
Καλύτερη ώρα της μέρας -ποιά άλλη;- το ηλιοβασίλεμα.
Από τη μηνιαία συνδρομή του Days Of Bliss στο 4yourfamily.gr
From the monthly contribute of Days Of Bliss to 4yourfamily.gr.
Λοιπόν, στο Φράγμα πήγα ένα δυο χρόνια πριν μετακομίσουμε εδώ για ποτάκι και ήταν επίσης πολυ ωραία αν και βέβαια όσο φέγγει η γύρω φύση είναι πιο ορατή. Την δε Αρτζεντίνα την ακούω κι εγώ χρόνια αλλά δεν έχω πάει, οι φανατικοί κρεατοφάγοι την έχουν "ψηλά'.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο το Φράγμα, ιστορικό πράγματι μέρος, αν έχει κάποιος δει και το σχετικό ντοκιμαντέρ, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον..! Πολύ ωραία και αυτή η ανάρτησή σου Μαριάννα μου! Ονομάζω το Φράγμα και τη λίμνη "ειδυλλιακό" μέρος.. Όμορφες αναμνήσεις και κρυφές διαδρομές με αγαπημένους... Ο τόπος γαρ... Ξέρεις εσύ..!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι 'σαι πάντα καλά! Περιμένουμε και τον Σχοινιά (ατελείωτα μπάνια και αναμνήσεις που εξακολουθούν!)... Ελπίζω να μην χρειαστεί να πληρώνουμε εισιτήριο -όπως είχε ακουστεί- για να τον απολαύσουμε!
Με αυτές τις τελειες φωτό, με πήγες χρόνια πίσω. Τότε που πηγαίναμε από τον Λυκαβηττό στο Σχοινιά για μπάνιο και ολα ήταν πράσινα απο τα πεύκα.Εκεί λοιπόν σε μια στροφή, πριν το φράγμα υπήρχε ένας παγωτατζης.Ηταν "γνήσιος" όμως.Γιατι ;Εφτιαχνε τα παγωτά του, με γάλα, από τα ζώα του και οι γεύσεις, ονειρικές (φραουλα,κρέμα,σοκολάτα). Τι Δωδώνη κ Δεληολάνης, ούτε σύγκριση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, ναι, κι εμένα μου τον θύμισες αυτόν τον παγωτατζή, σαν όνειρο..! Τι ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ όμορφος χώρος! Φυσικά οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές και μου δίνουν την εντύπωση μιας ηρεμίας!
ΑπάντησηΔιαγραφή