10.12.15

Πλάτων: Christmas bazάρι


Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα.
Τo Σάββατο που μας πέρασε, μπήκαμε δυναμικά στην εορταστική περίοδο με το Χριστουγεννιάτικο Bazάρι των Εκπαιδευτηρίων “Ο Πλάτων”.

Αν θυμόσαστε από ΑΥΤΗ την ανάρτηση, φέτος φωτογραφίζουμε τη σχολική χρονιά σε ένα σχολείο που βάζει τα δυνατά του να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για τους μαθητές του και μπορώ να πω ότι τα καταφέρνει.
Στόχος είναι να "κλέψουμε" από την εμπειρία ενός τέτοιου σχολείου. 
Να κλέψουμε ιδέες, εικόνες, γνώση και εμπειρία που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία, διότι όλα τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο και όλοι οι γονείς μπορούμε με ένα μικρό λιθαράκι ο καθένας, να υποστηρίξουμε το σχολείο στο έργο του, εφόσον έχουμε ένα όραμα για το τι ζητάμε από το σχολείο.

Στην προηγούμενη ανάρτηση (που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ) είδαμε ένα δείγμα του πώς μέσα από απλές δράσεις γίνεται η σύνδεση του σχολείου με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Αυτή τη φορά η γιορτινή περίοδος έγινε αφορμή για να διδαχτούν τα παιδιά το να δίνουν:


Το χριστουγεννιάτικο Bazάρι και ο εορτασμός στήθηκαν με κύριο άξονα την προσφορά σε εκείνους που έχουν ανάγκη.
Το προαύλιο του σχολείου μεταμορφώθηκε και πάλι σε ένα μεγάλο λούνα παρκ.
Χρειαστήκαμε χάρτη στην είσοδο για να προσανατολιστούμε.





Παιχνίδια, αναρρίχηση, τοξοβολία, αγωνιστικά αυτοκίνητα, face painting, τσουβαλοδρομίες, σταθμοί για ξεκούραση και φαγητό, συναυλία από τα ίδια τα παιδιά του σχολείου, αλλά και τους γονείς…
...ο κατάλογος δεν είχε τέλος.








Η είσοδος σε κάθε παιχνίδι γινόταν με κουπόνια και κάθε κουπόνι ήταν ένα δώρο αγάπης.
Όλα για την προσφορά σε οργανισμούς που κάνουν κοινωφελές έργο.
 Πρώτος ο σύλλογος όραμα Ελπίδας που ουσιαστικά είναι μια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και μας καλεί να δώσουμε ελπίδα, να δώσουμε ζωή. Και δεύτερη οργάνωση, το αγαπημένο Givethekids, το οποίο έχει αγκαλιάσει οικογένειες από όλη την Ελλάδα στέλνοντάς τους με περισσή φροντίδα εξατομικευμένα πακέτα, γεμάτα με εκείνα ακριβώς τα πράγματα που έχει ανάγκη η κάθε οικογένεια.
Τα ίδια τα παιδιά του σχολείου είχαν ανασκουμπωθεί σε ομάδες που βοηθούσαν τις πράξεις αγάπης.
Όπως μας είπαν οι δάσκαλοί τους, τα παιδιά έφτιαξαν με χαρά "έργα τέχνης", όπως τα περιέγραφαν για να πουληθούν στο bazάρι και "να βοηθήσουμε άλλα παιδιά". Δούλεψαν με μεγάλη υπευθυνότητα και αγάπη για να φτιάξουν "τα πιο ωραία τους δώρα". 
Το κάθε παιδί με τον τρόπο του. To κάθε παιδί με το χάρισμά του: cupcakes, χειροποίητες κατασκευές, ή ακόμη με συστηματικές προβες για χορογραφίες, τραγούδια και happenings ώστε να συγκεντρώσουν εξτρά "Πράξεις Ζωής".
Πέρα από το κέφι και τη φαντασία τους, έβαλαν και πολύ προσωπική προσπάθεια κι αυτό με τη συνείδηση ότι δημιουργούν κάτι σημαντικό για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Ένα τέτοιο δόσιμο οι μαθητές δεν θα το ξεχάσουν ποτέ όσο και αν απομακρυνθούν από τα σχολικά χρόνια.
Δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι μπορούν με το δικό τους μικρό λιθαράκι να υποστήριξουν ενεργά δράσεις γεμάτες αλήθεια, χαρά & αγάπη.

Ήταν μια υπέροχη μέρα για όλους!





Disclaimer: Άρθρα-προτάσεις σαν αυτό, υποστηρίζονται από συνεργασία με εταιρείες των οποίων προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώ, αγαπώ και προτείνω έτσι και αλλιώς. 
Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται η εμπιστοσύνη μου στις εταιρείες αυτές, αλλά και υποστηρίζεται ευγενικά η καλή πορεία αυτού του blog.
















14 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες και πόσες δραστηριότητες! Το πιο φανταστικό είναι ότι όλα αυτά έγιναν για καλό σκοπό! Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε ελπίδα και ζωή! Μπράβο!!! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικα πολλη ομορφη κινηση! μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη δράση και υπέροχες φωτογραφίες! Μπράβο στα παιδιά και σε εσάς που συμμετείχατε Μαριαννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχες φωτογραφίες για έναν υπέροχο σκοπό.
    Make someone happy-Jimmy Durante :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό το μικρό μα τόσο σημαντικό λιθαράκι... μάθημα ζωής για τα παιδιά τέτοιες εκδηλώσεις

    να είστε καλά, Μαριάννα μου, και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι ήταν υπέροχη δράση!!! και φυσικά τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να αγαπάνε και να προσφέρουν!! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες φωτογραφίες, υπερπαραγωγή οι εκδήλωση και για καλό σκοπό!!
    Και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά υπερπαραγωγή. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο σε σχολικό χώρο.

      Διαγραφή
  8. Αχ Μαριάννα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες.. ένα μικρό λιθαράκι για να μαθαίνουν τα μικρά μας τι σημαίνει η φιλανθρωπία και η βοήθεια στους άλλους. Και το σχολείο της κόρης μου ετοιμάζει το άλλο ΣΚ το bazaar του και δεν σου κρύβω ότι επειδή το δικό μας τμήμα βοήθησε πολύ στην κατασκευή πραγμάτων προς πώληση αναρωτιέμαι πως θα είναι τα μικρά μας ως πωλητές!!! Ετοιμάζω και εγώ φωτογραφικό υλικό λοιπόν, το οποίο βέβαια ούτε κατά διάνοια δεν θα θα φτάσει σε επίπεδο το δικό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεύω τις φωτογραφίες σου Έφη! Έχουν κάτι από εσένα.
      Θα περιμένω εναγωνίως την ανάρτηση. Πάντα βρίσκω σε αυτές ιδέες για να σου κλέβω :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...