19.5.16

Picnic Workshop

Τη Δευτέρα που πέρασε είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο Picnic Workshop που διοργάνωσε για τις αναγνώστριές της η Αθηνά Πάνου του Sugar Buzz.
Ίσως θυμόσαστε από εδώ, εδώ και εδώ, πόσο αγαπάμε οικογενειακώς τα πικ-νικ και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα να βελτιώσω το know-how μου, αφού ως μαμά έχω συνήθως την πλήρη ευθύνη ετοιμασίας του μενού, κάτι αρκετά στρεσσογόνο για μένα. Επίσης, στο workshop αυτό το μενού είχε θέμα την μπύρα και τις γεύσεις που τη συνοδεύουν, οπότε ήταν μια καλή ανανέωση για τις κλασικές γευστικές μας συνήθειες. 
Το εργαστήρι έγινε στον χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας Αθηνέο. Πρόκειται για τον ίδιο χώρο όπου 50 χρόνια πριν ξεκίνησε το πρώτο εργαστήρι της η Αθηναϊκή ζυθοποιία και τώρα φιλοξενεί ένα μικρό μουσείο όπου μπορεί κανείς να βρει οτιδήποτε σχετικό με τη μπύρα, ακόμη και παλιά διαφημιστικά σποτάκια να παίζουν σε οθόνες, δημιουργικό εργαστήρι και ένα μπαράκι όπου σερβίρεται -τί άλλο!- δροσερή μπύρα.  
Με απλά λόγια είναι ο ιδανικός χώρος για τους λάτρεις της μπύρας.
Φτάνοντας, ξεναγηθήκαμε σε όλο το χώρο και μας έδειξαν τη ποιά είναι η διαδικασία παραγωγής της μπύρας -φυσικά με ένα ποτήρι κρύας μπύρας στο χέρι!






Κατόπιν, περάσαμε στο χώρο του μπαρ όπου έγινε και το εργαστήρι.
Η Αθηνά μας έδειξε όλα τα μυστικά της για το τέλειο πικ νικ, μας θύμισε ξανά και ξανά ότι αυτές τις μικρές στιγμές μας μπορούμε να τις κάνουμε αξέχαστες με πολύ λίγο κόπο και προετοιμασία και ετοίμασε μπροστά στα μάτια μας ένα πλήρες μενού για όλους τους παρευρισκόμενους. Τέλος πια για μένα οι δικαιολογίες ότι έχουμε γίνει πλέον πολύ μεγάλη οικογένεια ώστε να ετοιμάζω συχνά πικνικ.
Το μενού περιελάμβανε: τορτίγιες κοτόπουλου, πατατοσαλάτα με λαχανικά, σαλάτα ζυμαρικών, σαντουιτσάκια με πέστο μαϊντανού και τέλος για γλυκό, σοκολατένιο brownie ποτισμένο με μαύρη μπύρα (ακούγεται τρελό, αλλά ήταν υπέροχο).
Το Αθηνέο, μας κέρασε άλλο ένα πιάτο με burger και ταρτάκια banoffee.
Ναι, φύγαμε σκασμένοι στο φαΐ και έχοντας δοκιμάσει τουλάχιστον 3 διαφορετικές μπύρες ο καθένας με κορυφαία, για εμένα, τη γεύση φουντούκι-γλυκάνισο.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Αθηνά, ευχαριστούμε πολύ!








5 σχόλια:

  1. Αχ πόσο ζήλεψα δε λέγεται!!!!! Είχα δηλώσει και εγώ συμμετοχή... τι καλά που κέρδισες ... να μας κάνεις και εμάς ένα mini πικ νικ (με μπόλικο λεμόνι!!!) για να μάθουμε τα μυστικά του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα πολυ ωραία εμπειρία. Και ειμαι σιγουρη ότι θα ηταν ολα πεντανόστιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερές φωτογραφίες!!! Ζήηηηλεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.
    Κι΄όπως είδα η επιτυχία σου ήταν πολύ καλή.
    Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να έρθω, αν και είχα πρόσκληση από την κουμπαρούλα μου, και λυπάμαι πολύ για αυτό. Θα ζούσα μία υπέροχη εμπειρία. Είμαι σίγουρη.
    Όμως η ώρα του event ήταν πολύ νωρίς για τα δεδομένα μου και με παιδιά, σκυλιά, γατιά κλπ κλπ, δεν μπορούσα να βρω λύση :(
    Χαίρομαι που ήσουν μία από τις τυχερές και τα πέρασες όμορφα. Στο επόμενο πικ νικ μας αναμένω να φέρεις λιχουδιές που σου έμαθε η Αθηνά να φτιάχνεις. Να πιάσει τόπο και το workshop, όχι τίποτα άλλο :)
    Τα φιλιά μου.

    P.S. Σε πειράζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...