24.11.16

6 Things kids can enjoy only in Nafpaktos


Κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε για νέο προορισμό, οργώνω το διαδίκτυο ψάχνωντας για λίγες inside πληροφορίες, από αυτές που ξέρουν μόνο οι ντόπιοι.
Τα μονοπάτια για λίγους. Το γλυκούλι, άγνωστο ξενοδοχείο που όμως είναι σκέτο διαμάντι. Την τοπική λιχουδιά που φυλάσσεται σαν κοινό μυστικό όλων. Το ταβερνάκι που φτιάχνει τις πιο μερακλήδικες γεύσεις. Αυτά τα μικρά που απογειώνουν το ταξίδι σε άλλο επίπεδο.
Για τους γνωστούς προορισμούς συνήθως βρίσκω τέτοια διαμαντάκια, αλλά όταν πρόκειται για μικρότερες πόλεις, το ψάξιμο γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Σήμερα λοιπόν, έχω φτιάξει τη λίστα με τα 6 σημεία ενδιαφέροντος στη Ναύπακτο που θα σας φανούν χρήσιμα όταν βρεθείτε εκεί με τα πιτσιρίκια σας.
Αν έχετε κι άλλες πληροφορίες, που δεν τις δείτε γραμμένες παρακάτω, προσθέστε τις στα σχόλια, ώστε να συμπληρωθεί ο οδηγός και με τη δική σας συνδρομή.




1.  Η ορεινή Ναυπακτία, έχει φανταστικές διαδρομές για trekking που είναι κατάληλες και για παιδιά. Ένα φαράγγι, μια σπηλιά, παρατηρητήρια διάσπαρτα σε όλη την περιοχή, ένας καταρράκτης, το μονοπάτι της ξανθιάς αλεπούς, είναι μερικά μόνο από τα adventure points που θα κάνουν την φαντασία των μικρών ταξιωτών να απογειωθεί.
Θα βρείτε όλες τις διαδρομές εδώ μαζί με τον χάρτη σε pdf για να εκτυπώσετε και να έχετε μαζί σας.


2. Η περιοχή είναι τόσο πλούσια σε μανιτάρια που μπορείτε να οργανώσετε διαγωνισμό συγκομιδής ή να συμμετέχετε σε κάποιο μανιταρο-μάζεμα από αυτά που οργανώνονται ήδη από ντόπιους. Ο νικητής φτιάχνει μανιταρόσουπα και κερνάει όλη την παρέα.
Η κατάλληλη εποχή για αυτή τη δραστηριότητα είναι στις αρχές του φθινοπώρου.


3. Διαδρομές ποδηλασίας.
Η περιοχή έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία, οπότε υπάρχουν ειδικά χαραγμένα μονοπάτια ποδηλασίας (που μπορείτε να βρείτε εδώ). Επίσης, είναι το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσετε νέα είδη ποδηλασίας που ίσως δεν γνωρίζατε πριν όπως εμείς που είχαμε ευκαιρία ανα δοκιμάσουμε το pump track, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ:


4. Tο τεράστιο καστανόδασος όπου διοργανώνονται γιορτές, καστανομαζέματα και δρώμενα, για τα οποία σας έγραψα αναλυτικά εδώ.


5. Αναβίωση μας αυθεντικής ιπποτικής ναυμαχίας, αλλά και ολόκληρης της μεσαιωνικής εποχής για τα οποία σας έγραψα αναλυτικά εδώ.


6. Παιδικό Φεστιβάλ
Κάθε καλοκαίρι στη Ναύπακτο διοργανώνεται ίσως το μοναδικό παιδικό φεστιβάλ της χώρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Κάθε χρονιά έχει ένα ξεχωριστό, πολύ ενδιαφέρον θέμα και το περσυνό ήταν "Πειρατές που ανακυκλώνουν". Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την ανακοίνωση για το φετινό θέμα.
Μπορείτε να δείτε εικόνες από το τελευταίο φεστιβάλ εδώ.

-------------------------------------------------------

Αν ψάχνετε για τα πιο φιλικά στην οικογένεια ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, σας έχω μια λίστα εδώ που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο όπου μείναμε οι ίδιοι και μας άρεσε πολύ όχι μόνο για την άνεση και την καθαριότητά του, αλλά κυρίως για την ιδιαίτερα φιλική αντιμετώπιση που είχαν τα παιδιά μας εκεί, κάτι καθόλου δεδομένο για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.
Επιπλέον, η θέα από το δωμάτιό μας ήταν αξέχαστη:


Στην ορεινή Ναυπακτία, για διαμονή μέσα στην αγκαλιά του δάσους και σε απόσταση αναπνοής από τα πεζοπορικά μονοπάτια.


To ξενοδοχείο που έχει στις εγκαταστάσεις του λαχανόκηπο για τα παιδιά, παιδική χαρά, πίστα pump track και διοργανώνει πολύ συχνά δρώμενα για επιστροφή στην παιδική ξεγνοιασιά, όπως το jazz festival στο καστανόδασος.


Κλείνοντας, 
θα ήθελα να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Avance Rent a Car που μας προσέφερε τα ευρύχωρα, πολυθέσια και ιδανικά για μεγάλες παρέες αυτοκίνητα από το στόλο της, με τα οποία εξερευνήσαμε την περιοχή της Ναυπάκτου.

photo credits: Callie from Antomeli

Disclaimer: Άρθρα-προτάσεις σαν αυτό, υποστηρίζονται από συνεργασία με εταιρείες των οποίων προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώ, αγαπώ και προτείνω έτσι και αλλιώς. Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται η εμπιστοσύνη μου στις εταιρείες αυτές, αλλά και υποστηρίζεται ευγενικά η καλή πορεία αυτού του blog.

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη και κατατοπιστική ανάρτηση Μαριάννα, με έκανες να νοσταλγήσω και να θέλω να πάω ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λατρευω Ναυπακτο αν και στην Ορεινη Ναυπακτια δεν εχουμε παει ποτε. ευκαιρια λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...