16.12.16

SGL: the most family friendly hotel in Athens downtown

Έστω μια χαρωπή οικογένεια των 6 που θέλει να περάσει λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας για να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια της. Έχετε αναρωτηθεί τί θα βρει ψάχνωντας για ξενοδοχεία φιλικά στα παιδιά;
Σχεδόν τίποτε! 
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι σε μια εποχή που ξενοδοχεία του εξωτερικού φροντίζουν να περιποιούνται τις οικογένειες -παρέχοντας ακόμη και ειδικά καλλυντικά για βρέφη- και  εταιρείες όπως η Kid & Coe (που προσφέρουν διαμονή αποκλειστικά σε οικογένειες) κάνουν θραύση, την ίδια στιγμή εδώ, στην τουριστική Αθήνα, οι οικογένειες δυσκολεύονται να βρουν ακόμη και το αυτονόητο τετράκλινο δωμάτιο.
Με αρκετό ψάξιμο λοιπόν, κάναμε μια λίστα αξιολόγησης και βρήκαμε ότι το πιο kids friendly ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, είναι το St. George Lycabettus.
Ελάτε να μάθετε το γιατί και να ξεναγηθείτε στους χώρους του.

 Το St. George Lycabettus είναι ένα boutique ξενοδοχείο τοποθετημένο υπέροχα ακριβώς κάτω από το λόφο του Λυκαβηττού και με θέα την Ακρόπολη. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο κατά το βραδάκι η θέα από το δωμάτιό μας ήταν αυτή - μαζί με τα βεγγαλικά που τυχαία μας υποδέχτηκαν μόλις ανοίξαμε την μπαλκονόπορτα:


Το ξενοδοχείο διαθέτει connected δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες οικογένειες, αλλά και μια ανακαινισμένη σειρά eco τρίκλινων δωματίων όπου οι οικογένειες μπορούν να μείνουν μαζί απολαμβάνοντας την πολυτέλεια των οικολογικών στρωμάτων Cocomat που είναι ιδανικά για παιδιά. Ένα τέτοιο δωμάτιο μπορείτε να δείτε εδώ:


Εμείς μείναμε στο μεγαλύτερο δωμάτιο όπου -προς έκπληξή μας- στη θέση του προσκέφαλου υπήρχε ένα τεράστιο παράθυρο από όπου ξαπλωμένοι το βράδυ απολαύσαμε την Ακρόπλη.
Μια άκρως ρομαντική εμπειρία που χαρήκαμε ιδιαίτερα χωρίς καν να χρειαστεί να βγούμε από το δωμάτιο.


Το ίδιο υπέροχη ήταν η θέα και με τα χρώματα της αυγής.


Ακόμη και τα παιδιά που συνήθως δεν συγκινούνται με τη θέα, δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από τα παράθυρα.



Με την άφιξή στο δωμάτιο, μάς προσφέρθηκαν δυο μεγάλα καλάθια με φρούτα, ενώ το δωμάτιο διαθέτει δικό του βραστήρα με επιλογή για καφέ και τσάι.
Ήταν μια πολύ ευχάριστη πινελιά, καθώς οι μικρότεροι είχαν πάντα ένα υγιεινό σνακ στο δωμάτιο, αλλά και εμείς απολαύσαμε ένα slow πρωινό με τσάι στο πολύυυ μακρύ διάστημα που κάνουν πάντα τα μικρά μέχρι να ετοιμαστούν για έξοδο. 
Το πρωινό ήταν ως αναμενόταν πολύ πλούσιο με άφθονα φρούτα & ξηρούς καρπούς για υγιεινό ξεκίνημα της μέρας καθώς και ένα ξεχωριστό μπουφεδάκι με αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, όπως παραδοσιακές πίτες, ελιές, ζυμωτό ψωμί, μανούρι, μέλι.
Μας άρεσε πάρα πολύ ότι στο χώρο του πρωινού βρίσκονταν κι άλλες οικογένειες με παιδιά και έτσι γνωρίσαμε νέους φίλους.


Το ξενοδοχείο St. George Lycabettus είναι το μόνο στην Αθήνα που διαθέτει όλο το χρόνο σταθερό πρόγραμμα αποκλειστικά για τα παιδιά, σε συνεργασία με τη Nannuka και τους παιδαγωγούς της. 
Συγκεκριμένα, στο St. George οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν:
- Buffet για Brunch κάθε Κυριακή με κατασκευές και δραστηριότητες στα 22ευρώ/ ενήλικα και 10ευρώ/παιδί
-  Lunch & Play κάθε Σάββατο με σοκολατένιο συντριβάνι, κατασκευές LEGO Play και επιτραπέζια στα 22ευρώ/ ενήλικα και 10ευρώ/παιδί

Επίσης είναι το μόνο ξεδοχείο που διαθέτει Kids Corner, καθώς και σινεμά με παιδικές ταινίες και άφθονο ποπ κορν δωρεάν με κάθε διαμονή.


Ήταν ένα γιορτινό staycation στην πόλη μας που άφησε τις πιο ζεστές αναμνήσεις.


Disclaimer: Άρθρα-προτάσεις σαν αυτό, υποστηρίζονται από συνεργασία με εταιρείες των οποίων προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώ, αγαπώ και προτείνω έτσι και αλλιώς. Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται η εμπιστοσύνη μου στις εταιρείες αυτές, αλλά και υποστηρίζεται ευγενικά η καλή πορεία αυτού του blog. 




11 σχόλια:

  1. Αχ τι υπέροχη θέα! Να ξαπλώνεις και να έχεις την Αθήνα "πιάτο" μπροστά σου, αξία ανεκτίμητη!
    Πόσο τυχεροί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια πράγματα πραγματικά δεν μπορείς ποτέ να τα βαρεθείς, ακόμη κι αν ζεις στην ίδια πόλη 30 χρόνια και βλέπεις τόσο συχνά αυτή την υπέροχη θέα.

      Διαγραφή
  2. Τυχεροί αυτοί που θα διανυκτερευσουν σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο.Από τα λεγόμενα σου αξίζει όσο και να κοστίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό ξενοδοχείο με υπέροχη θέα, διακόσμηση ανέσεις και κυρίως φιλικό για τα παιδιά! Κι αφού διαβάζω cocomat τότε... (το πάπλωμα και το μαξιλάρι μου είναι cocomat και συνήθως το μαξιλάρι το παίρνω μαζί μου στα ταξίδια όταν δεν πάω κάπου αεροπορικώς!) Χαχα!
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα απίθανο, δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ! Ξέρεις όντως να ταξιδεύεις με άνεση. Θα ζητήσω λοιπόν ποστ με οδηγίες και λίστα αντικειμένων για να ταξιδεύουμε με πολυτέλεια :) Δώσε μας τα φώτα σου!

      Διαγραφή
  4. Όμορφο ξενοδοχείο σε μια ακόμα πιο όμορφη θέση!!!(ακριβώς στην καρδιά της πόλης και κάτω από τον καταπράσινο λόφο του Λυκαβηττού!) Μείναμε κι εμείς εκεί με τα μικρά μας και δεν μπορώ παρά να επιβεβαιώσω τη φιλικότητα του ξενοδοχείου προς τα παιδιά!!!Ωστόσο, αυτό που δεν ήξερα και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι διαθέτει σταθερό πρόγραμμα αποκλειστικά για τα παιδιά από παιδαγωγούς! Είμαστε από μια επαρχία που δεν έχουμε πολλές επιλογές σε εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα οπότε....το να συνδυάσεις διαμονή με κάποια δραστηριότητα για τα παιδιά μου ακούγεται super!!!!Πολύ όμορφες όλες οι φωτό, hope to see all of you again....somewhere!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζένη, χάρηκα πάρα πολύ που το ταξίδι αυτό έγινε αφορμή για να γνωριστούμε! Ελπίζω και σε άλλες συναντήσεις, ποιός ξέρει; Ίσως κάπου κοντά στα μέρη σας την επόμενη φορά! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. πολύ ωραία !
    ο Κλειδαράς της γειτονιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...