20.1.16

How blogger is ruining your photographs and a quick way to fix it

Η φετινή Πρωτοχρονιά μας επιφύλλασε αυτή την έκπληξη.
The first morning of the year was a bit of a surprise for us. Snow!


Ήταν η καλύτερη εισαγωγή στη νέα χρονιά.
Καθώς μάλιστα ο καιρός ήταν μέχρι προσφατα φθινοπωρινός, το χιόνι έπεσε πάνω σε χρώματα χρυσοκόκκινα και το θέαμα ήταν -μάλλον- ανεπανάλειπτο.
Σήμερα που η μέρα καταγράφει αντίστοιχα επίπεδα χαμηλής θερμοκρασίας, ξέθαψα τις φωτογραφίες για να σας δείξω ένα κολπάκι.
Μέχρι πρόσφατα, συχνά μετά τη δημοσίευση της ανάρτησης μου παρατηρούσα ότι οι φωτογραφίες έδειχναν θολές σαν να έχει γίνει συμπίεση στην ανάλυσή τους από τον blogger χωρίς μάλιστα να ερωτηθώ καν.
Δηλαδή αντί να δείχνουν έτσι:

It was the best introduction to the New Year.
As the weather had been rather autumn-like for the past days the snow covered all these golden-orange colours in the most spectacular way. It definitely was a first one for us living right next to the sea.
Today -been nearly as cold as that day- i dug the photos from the archive to showcase a small fix for blogger's bad bad mischief of downsizing the quality of the photos in the posts.
Until recently photos that originally looked like this:


Δείχνουν κάπως έτσι:
Ended up like this after some minutes inside blogger:


Η λύση ήταν πολύ απλή.
Καθώς γράφουμε την ανάρτηση, πηγαίνουμε να γράψουμε αντί για τη "σύνθεση" στην επιλογή "html". Τώρα οι φωτογραφίες μας εμφανίζονται με κώδικα.
Παρατηρήστε ότι λίγο πριν τελειώσει το κώδικας για τη φωτογραφία εμφανίζεται κάτι σαν αυτό:
The solution was simple as a piece of cake.
As i write my post i turn into HTML mode and track the code for the photo.
If you do it too you will find that it ends somehow like this:


Αλλάζουμε το s320 που σημειώστε ότι μπορεί να έχει γίνει και s640 σε s1600, κάπως έτσι:
All you have to do it change s320 that could also be s640 into s1600 like this:


Αμέσως μετά και προτού επιστρέψετε στη "σύνθεση" πατήστε το κουμπί της αποθήκευσης.
Χωρίς αυτό ο blogger μπορεί να ξανα-αλλάξει τη ρύθμιση όπως ήταν πριν με το που επιστρέψετε στη "σύνθεση".
Και κάπως έτσι λύθηκε ένας μπελάς που με παίδευε για πολύ καιρό. 
Ελπίζω αυτός ο τρόπος να βοηθήσει και εσάς.

Immediately after that and before turning into composition mode press the "save" button.
If you don't chances are that blogger will totally ignore you and turn again the modifications into what they were before. Yes he is that annoying.
And by that a big trouble is now over for me.
I hope this little trick is helpful for you too.


26 σχόλια:

  1. εμένα μου τις παίρνει με s1600 από μόνο του.. όμως όταν ανεβάζω την φωτογραφία και είναι "μαρκαρισμένη" για να προσθέσω ιδιότητες ή κάποια λεζάντα πατάω στα μεγέθη το "αρχικό μέγεθος"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μάλιστα. Ίσως λοιπόν μόνο έτσι να διατηρεί τις αρχικές ρυθμίσεις, όταν είσαι στο "αρχικό μέγεθος". Εμένα το αρχικό μέγεθος συνήθως δεν χωράει στην οθόνη χιχι οπότε χρειάζομαι προσαρμογές. Καλά που το έγραψες όμως, διότι τώρα κατάλαβα γιατί το κάνει -μάλλον :)

      Διαγραφή
    2. πάντα μικραίνω τις φωτογραφίες πριν τις ανεβάσω.. στην διάσταση 740χ494 γι' αυτό και χρησιμοποιώ την επιλογή "αρχικό μέγεθος"

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν,ήρθα να σας πω τι κατάλαβα κι εγώ από δοκιμές που έκανα!Αυτό που λέει η Τζίνα είναι πολύ βασικό για να φαίνονται οι εικόνες καθαρές.Δηλαδή να πατάμε το αρχικό μέγεθος.Αυτό αλλά με την προυπόθεση ότι θα έχεις μικρύνει την φωτογραφία σου τόσο όσο να στην χωράει το blog σου.Εγώ τις παραλληλόγραμμες εικόνες τις μικραίνω πάντα 850χ630 περίπου.Άμα πατήσω αρχικό μέγεθος θα την βγάλει πεντακάθαρη αλλά τεράστια για το blog και θα καλύψει μέρος από την πλαινή στήλη.Συμπέρανα λοιπόν ότι πρέπει να τις μικραίνουμε στο σωστό μέγεθος και να πατάμε αρχικό.
      Το κόλπο που λες Μαριάννα το δοκίμασα στις φωτογραφίες όπως λες ,που εμένα δείχνει να είναι s640 ,αλλά δεν δούλεψε.Παρατήρησα ότι ο κώδικας της φωτογραφίας έχει δύο s με αριθμό.Αυτόν που λες στο τέλος του κώδικα και άλλον ένα πιο πάνω.Ο πιο πάνω μου είναι s1600.Δοκίμασα να αλλάξω και τον δεύτερο σε 1600 αλλά δεν υπάρχει διαφορά.Καμιά ιδέα?Πάντως η πιο πάνω λύση φαίνεται πιο εύκολη ειδικά αν έχεις να ανεβάσεις πολλές φωτογραφίες και να μην μπερδεύεσαι με τον κώδικα!Αυτά τα λίγα!!Σας φιλώ!

      Διαγραφή
    4. Το πρώτο s είναι πράγματι πάντα στο 1600. Το 2o είναι που θέλει αλλαγή. Μου κάνει εντύπωση που δεν την βλέπεις κιόλας την αλλαγή. Εμένα ακόμη και από την οθόνη του κινητού φαινόταν διαφορά. Στο ποστ από την φωτογράφιση στην Κάρυστο πχ ο Blogger έχει "δεχτεί" την αλλαγή σε όλες τις φωτό εκτός από μια. Ε, αυτή τη μία φωτό τη βλέπω και νευριάζω. Το έχω παρατηρήσει σε πολλά φιλικά blog ομοίως. Μήπως στο κάνει με φωτό που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν καλή ανάλυση (πχ κινητού); Διότι σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν παραπάνω να δώσυν οι ίδιες οι φωτό.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστούμε για το tip Μαριαννάκι! Εμένα μου τις παίρνει απευθείας με s1600 όπως και στη Τζίνα.

      Διαγραφή
    6. Επίσης να σου πω ότι όλες τις φωτογραφίες που θέλω να ανεβάσω σε ανάρτηση, τις μικραίνω σε συγκεκριμένο πλάτος και πάντα επιλέγω το αρχικό μέγεθος κατά τη φόρτωσή τους. Ίσως για αυτό δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Φιλιά <3

      Διαγραφή
  2. Eγώ δεν ανεβάζω τόσο όμορφες φωτογραφίες γιατί δεν φωτογραφίζω εγώ!
    Ανεβάζω εικόνες που βρίσκω στο ίντερνετ, οπότε είναι έτσι κι αλλιώς μέτρια η ποιότητά τους. Αλλά κάνω τη δουλειά μου! :)
    Καλό σου βράδυ!
    Χρήσιμη συμβουλή γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαίρη! Είμαι σίγουρη ότι κάποια μέρα το μικρόβιο του μπλόγκερ θα σε οδηγήσει να φτιάξεις τις δικές σου εικόνες. Κάπως έτσι την πατήσαμε όλες :)) Καλή συνέχεια στο όμορφο ιστολόγιό σου μέχρι τότε.

      Διαγραφή
  3. wow!!!!!!φοβερό τιπ!!!!ευχαριστούμε πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. axa! ετσι λυνεται! μια χαρα! ευχαριστω για την πληροφορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι υπέροχες φωτογραφίες!! Ευχαριστούμε πολύ για το tip! Πολύ πολύ χρήσιμο! Εγώ είχα βρει μια λύση αλλά είναι τσαπατσούλικη και χρονοβόρα...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ και αυτό χρνοβόρο είναι, αλλά τί να κάνουμε που μπλέξαμε με τον mrblogger. Κάποτε που μου έλεγαν να ξεκινήσω στη wordpress έλεγα "έλα μωρέ, τί πειράζει"… τώρα ξέρω καλύτερα.

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφες φωτογραφίες... Για εμάς τις νέες είναι δύσκολο να τα συνδυάσουμε όλα μαζί, εννοώ και φωτογραφίες και ποιότητα κειμένου και ιδέες και συνέπεια κλπ κλπ. Να πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω βρει τον ρυθμό μου! Όμως σας χαίρομαι όλες εσάς που φτιάχνετε ένα τόσο όμορφο και επαγγελματικό αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θέμα χρόνου. Πολύ σύντομα θα είσαι σε φόρμα, i promise :))

      Διαγραφή
  7. Κοίτα εσύ είσαι διάνυα στη φωτογράφηση και στην απεικόνιση οπότε κοιτάς και την κάθε λεπτομέρεια.. η αλήθεια είναι ότι ούτε που το είχα παρατηρήσει με την αλλαγή της συμπίεσης .. όμως θα το ελέγξω! Σημαντική πληροφορία πάντως για το τελικό αποτέλεσμα!!! Ευχαριστώ Μαριαννάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aααα πολύ ωραίο τιπ! Θα το ελέγξω!Ευχαριστούμε πολύ <3
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστούμε Μαριάννα μου! Καλή αρχή σε όλα <3 Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαριάννα μου!Το έχω παρατηρήσει και σε μ'ένα αυτό.Σε σ'ένα δεν το είχα δει για να είμαι ειλικρινείς αλλά τώρα που έδειξες την διαφορά κατάλαβα.Θα δοκιμάσω αυτό που λες αν και πολλές απορίες μου γεννήθηκαν.Στην πράξη θα δω και θα σου πω!Ευχαριστούμε!!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αυτό το κόλπο αλλάζει κάτι στο μέγεθος;Αν όχι είναι πολύ χρήσιμο!Εγώ ανεβάζω φωτογραφίες σχετικά μικρές σε μέγεθος (700-900 px πλάτος συνήθως) με μια αξιοπρεπή ανάλυση, προσπαθώντας να μη φορτώνω πολύ το μπλογκ για να ανοίγει γρήγορα αλλά και για να μην έχω πρόβλημα με το χώρο του μπλόγκερ (δωρεάν είναι μόνο για 15ΓΒ φωτογραφίας και κειμένου). Γι 'αυτό και ρωτάω για το μέγεθος. Επίσης χρήσιμο αυτό που λες για την αποθήκευση πριν τη δημοσίευση, το κάνει και με άλλα ο μπλόγκερ (αλλάζει τις ρυθμίσεις μόνος του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό αυτό που λες για το μέγεθος. Κάνει πράγματι πολύ πιο ελαφρύ το blog.
      Αυτό το κόλπο που προτείνω πάντως δεν επηρεάζει καθόλου τις διαστάσεις, απλά την ανάλυση της φωτό.

      Διαγραφή
  12. πολύ ωραίες φωτογραφίες! ευχαριστούμε πολύ για το κολπάκι! φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Μαριαν,
    Εξαιρετικό τιπ, θα το δοκιμάσω άμεσα! Ευχαριστώ που το μοιράστηκες.
    Υ.Γ: μόλις σε ανακάλυψα, τυχαία, κανεις ωραια δουλειά και με πολυ καλογουστη. Συγχαρητήρια!
    Λαμπρινή απο το polkadotslady ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια!!! Έχεις υπέροχο blog. Αν θες ρίξε μια ματιά στο δικό μου: http://booksfrien.blogspot.gr/ Ελπίζω να σου αρέσει!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...