18.6.16

Hydra Bliss

[Scroll down for English]

Πώς μπορεί κανείς να μην ερωτευτεί την Ύδρα;
Είναι ακαταμάχητη από κάθε άποψη.
Ρομαντική, όμορφη σαν έργο τέχνης, γεμάτη ιστορία, ξεχασμένη απελευθερωτικά από αυτοκίνητα και βιαστικούς αστικούς ρυθμούς, σε κλείνει στην πολύχρωμη αγκαλιά του λιμανιού της με το που φτάνεις και στήνει κανόνια επιβλητικά να διώξουν μακριά ο,τιδήποτε μπορεί να επιβουλευτεί την χαρά και την ήρεμη διαμονή σου σε αυτή.

How can you not fall in love with Hydra?
She is irresistible in every way.
Romantic, artistic, full of history, away from the hustle and bustle of big cities.
Once you arrive, Hydra opens her colorful harbor like a hug and embraces you while her canons seem to be protecting your happy and safe stay.
Hydra is really a small little gem among Greek islands.


Ένας μόνο μύθος που έχει στηθεί για αυτήν -από άγνοια περισσότερο- μένει να καταρριφθεί για να την κάνει ιδανική: Ότι η Ύδρα δεν είναι προορισμός για οικογένειες με παιδιά.
Ε, λοιπόν, εμείς καταρρίψαμε αυτόν το μύθο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν από τις πιο όμορφες διακοπές μας το τριήμερο που περάσαμε εκεί με τα παιδιά!
Ελάτε να σας πούμε αναλυτικά όχι μόνο τους λόγους που κάνουν την Ύδρα ιδανικό οικογενειακό προορισμό,  αλλά και προτάσεις για δραστηριότητες με τα παιδιά, που μόνο εκεί μπορείτε να ζήσετε.

(Σημείωση: κρατήστε πάντα κατά νου ότι η πλειοψηφία των παρακάτω ισχύει περισσότερο για οικογένειες με παιδάκια από 3 ετών και άνω, καθώς η δική μας οικογένεια βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κομβικό σημείο, όπου μόλις αποχαιρετίσαμε το καρότσι και όλα μας τα παιδάκια μπορούν να περπατούν πια αρκετή απόσταση με άνεση)

Here you can find 7 facts that make Hydra the best choice for a boutique family vacation.
Please do keep in mind as you read that this guide is made for families like ours that have children over 3 years old, able to walk a fair distance without a stroller.1. Απέχει μόνο 2,5 ώρες από τον Πειραιά, απόσταση πολύ βατή για την πιτσιρικαρία.
Ιδανική ακόμη και για μονοήμερη απόδραση.
Εμείς κάναμε και το πιο extreme πείραμα, να τολμήσουμε δηλαδή το ταξίδι με μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάθε παιδί πήρε το βαλιτσάκι του και επιβιβαστήκαμε all together στον πιο κοντινό σταθμό μετρό προς Πειραιά. Για να είμαστε σίγουροι ως προς τους χρόνους, βασιστήκαμε στο zee.gr που αποδείχτηκε ακριβές σαν ελβετικό ρολόι. Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν να οδηγήσουμε μέχρι το Μετόχι και να πάρουμε από εκεί βαρκάκι, διανύοντας τους ίδιους χρόνους περίπου.

1. It is only 2,5 hours far from the main port of Piraeus.
A distance very easy for children to tolerate even if you make it for a one-day trip. For finding out the exact amount of time needed between each transportation you can count on zee.gr 
An alternative route would be driving by car to Metochi and then taking a smaller boat from there. The amount of time would then be about the same and with a smaller cost for the boat.


2. Δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα
Για το γονιό δεν υπάρχει μεγαλύτερο άγχος από αυτό των αυτοκινήτων. Η Ύδρα είναι ένα από τα 2 νησιά μόνο σε ολόκληρο τον κόσμο όπου δεν θα βρείτε αυτοκίνητα. Το μοναδικό μεταφορικό μέσο στο νησί είναι ο γάιδαρος.


2. Roads without cars
Of all the whole world there are only two places you can go with the children and find absolutely no cars.
Hydra is one of them. The only means of transportation here is the traditional donkey.
Just let the children run freely in the small white roads.3.  Ευκαιρία για ιππασία
Αν θέλετε πραγματικά να τρελάνετε τα πιτσιρίκια, αντί για βόλτα του ενός τετάρτου με τον γαϊδαράκο, κλείστε με την Harriet μια γενναία βόλτα στο πιο ψηλό σημείο της Ύδρας με ένα καθαρόαιμο άλογο. Η Harriet είναι εξαιρετική με τα παιδιά -εμάς κατάφερε να ιππεύσει ακόμη και το 3χρονο με τις υποδείξεις της- ενώ τα άλογά της είναι εκπαιδευμένα να προσέχουν τον αναβάτη σαν τα μάτια τους.

3. Horse riding to the top of the island
Instead of the quarter-of-the-hour donkey ride you should definitely try the more satisfying horse ride to the top of the island. The view is magnificent and Harriet who is the mastermind behind this beautiful adventure is super talented in teaching children of all ages how to master the horse riding technique even if they try this for the first time. Our smallest 3 year old did not want to get off the horse. The experience is super safe and the horses are so well trained that one could easily say they know how to take care of you. You can read a lot more on this wonderful experience here.4. Παραλίες στις οποίες μεταφέρεσαι με βαρκάκι
Όπερ μεταφράζεται σε διπλό κέρδος.
Αφενός για τους γονείς, τέλος το κουβάλημα στην πλάτη ομπρελών, κουβαδακίων και λοιπόν συμπραγκαλιδίων κι αφετέρου για τα παιδιά άλλο ένα σημείο διασκέδασης που το περιμένουν με χαρά. Για εμάς τουλάχιστον η βαρκάδα αποδείχτηκε μια μεγάλη απόλαυση που δοκιμάσαμε όλες τις ώρες της ημέρας -ακόμη και της νύχτας, κάτω από τον έναστρο ουρανό- και ήδη μας λείπει αφάνταστα. Το κόστος αν πάρετε τη βάρκα από το λιμάνι είναι από 2 ευρώ το άτομο, ενώ αν καλέσετε βαρκο-ταξί είναι 10 ευρώ ανά διαδρομή όσα άτομα κι αν είστε.
Οι αποστάσεις είναι τόσο κοντινές που προλαβαίνετε ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή να τις επισκεφτείτε.

4. Beaches accessible only by boat
This means double benefit.
For one no more carrying around beach bags and toys. Everything is loaded on the boat and off directly to the beach.
Secondly you get to give the kids yet another great experience. Which kid doesn't love getting in a boat? The distances are very small and with a cost that comes only to 2 euros per person.
We ended up taking the boat in almost every hour of day and night. Night being equally beautiful and romantic.


 5. Παραλίες οργανωμένες 
Είναι γνωστό ότι στην Ύδρα δεν θα βρείτε απέραντες αμμουδιές.
Αυτό που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει όμως είναι ότι μπορείτε να βρείτε υπέροχες μικρές οργανωμένες παραλίες -πάντα σε κοντινή απόσταση με το βαρκάκι- όπου υπάρχουν όλα τα κομφορ. Ομπρέλες, φαγητό, σκιές για τα μωράκια, ακόμη και μασάζ. 
Εμείς σας προτείνουμε το Μικρό Καμίνι και τον Βλυχό.
Να έχετε υπόψη ότι η τυπική υδραϊκή παραλία έχει βοτσαλάκι σαν κι αυτό.

5. Beaches that are organized
It is a fact that while in Hydra you will not find the traditional Greek sandy beaches, you can have all the comforts needed for families. Shade, food, toilets and even massage on demand.
The beaches we tried and recommend are Vlychos and small Kamini.
In case you were wondering how the terrain looks in a typical beach in Hydra you can see here.


6. Μοναδική ελληνική φιλοξενία
Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω.
Έχω μια μικρή ευαισθησία με το πού πηγαίνω τα παιδιά μου, σε τί περιβάλλον δηλαδή.
Θέλω να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που τα διδάσκουν με τους τρόπους τους, με την καλοσύνη τους, με την παράδοση που κουβαλούν στους ώμους τους.
Ξέρουμε όλοι ότι οι νησιώτες, λίγο ή πολύ με το χάος των τουριστών που δέχονται, χάνουν κάτι από την νωχελική, καλοσυνάτη & ήρεμη ιδιοσυγκρασία τους. Είναι κάτι που τουλάχιστον προσωπικά συνάντησα σε νησιά όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Η Ύδρα παρόλα αυτά, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε τον κοσμοπολίτικο αέρα των παραπάνω νησιών, έχει καταφέρει να κρατήσει αυτή την ομορφιά της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας και παράδοσης. Δεν υπήρξε μέρος που να πήγαμε και να μην συναντήσαμε καλοσυνάτους, γελαστούς και ήρεμους ανθρώπους που μας άνοιξαν τις πόρτες τους διάπλατα.


6. A very good token of Greek hospitality
Locals in Hydra are still saving the genuine spirit of Greek hospitality. Slow living, smiling a lot and opening their doors to everyone for treats and a kind word.


 7. Ζωντανό μάθημα ιστορίας και αισθητικής
Τα παιδιά έχουν ανάγκη για ιστορίες. Μέσα από αυτές μαθαίνουν και διαμορφώνουν την ταυτότητά τους. Πόσο μάλλον αν αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές και αφορούν τους ίδιους τους προγόνους τους.
Το μικρό αυτό νησάκι δίνει πολλές ευκαιρίες για να μιλήσουμε στα παιδιά για ήρωες και σπουδαία κατορθώματα και όλα, από την αρχιτεκτονική, τα απομεινάρια των κάστρων ως και τα σπίτια μιλούν για αυτή την ιστορία με τον πιο αψεγάδιαστο αισθητικά τρόπο.
Εμείς είχαμε έναν μπομπιράκο που ήθελε πολύ να μάθει για τον Κωνσταντίνο τον Κανάρη, τον Μιαούλη, τον Κριεζή και τους άλλους ήρωες που έζησαν και έδρασαν στα μέρη αυτά.


Κι επειδή δεν υπάρχει τίποτε σαν το βιντεάκι, ορίστε ένα μικρό ολιγόλεπτο δείγμα από το επίσημο βίντεο της επόμενης ανάρτησης για την Ύδρα από τον μοναδικό και βραβευμένο Σωτήρη Τσελέ.

Δείτε εδώ τις απίθανες προτάσεις μας για φαγητό στην Ύδρα, ώστε να πάτε προετοιμασμένοι. 

Find here our suggestions for awesome places to eat in Hydra

Blissful Hydra - Teaser from Sotiris Tseles on Vimeo.

Μέχρι τότε, καλή αρχή καλοκαιριού!


Disclaimer: Στο ταξίδι αυτό είχαμε την τιμή να είμαστε φιλοξενούμενοι του Δήμου Ύδρας στα πλαίσια του fam trip για τον οικογενειακό τουρισμό στο νησί. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην κα Κατερίνα Μαραγκού, αντιπρόεδρο της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας για την ευγενική φροντίδα όλων των λεπτομερειών που έκαναν το ταξίδι αυτό πραγματικότητα.
Όπως πάντα, οι παραπάνω γνώμες και περιγραφές είναι καθαρά προσωπικές και αντανακλούν την πραγματική μας εμπειρία από το ταξίδι.

30 σχόλια:

 1. Δεν έχω λόγια.. υπέροχη ανάρτηση.. καταπληκτικές, όπως πάντα φωτογραφίες, μα πάνω απ'όλα εκπληκτικό βίντεο!!
  Να είσαι καλά Μαριάννα μου, να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένεια και να ζείτε συχνά τόσο απολαυστικές αποδράσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. υπέροχα όλα! Τι να πρωτοσχολιάσω τις φανταστικές φωτογραφίες ή το τέλειο βιντεακι σας; ενθουσιαστηκα μ όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι μαγεία!!! Είναι υπέροχα τα νησιά μας!!! Κι εγώ σκεφτόμουν μικρές αποδράσεις σε κοντινά νησάκια. Οι φωτογραφίες σου φυσικά υπέροχες, θέλεις να έρχεσαι μαζί μας διακοπές να μας φωτογραφίζεις;; Χι χι Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπέροχη ανάρτηση,υπεροχες εικονες μα πιο πολύ με ξετρελαίνει το πολύ πολύ όμορφο και προσεγμένο βίντεο!!!Να είστε γέροι και να περάσετε ένα πανέμορφο καλοκαίρι!!!!🌅🌅🌅🌅

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απίστευτη καλοκαιρινή ανάρτηση της Μαριάννας!!! Φοβερές φωτογραφίες, απίθανο βίντεο του Σωτήρη...Ένα ρήμα: Ζηλεύουμε...
  "Γιατί, κάποιοι ξέρουν να μοιράζονται
  εξίσου καλά,
  τόσο λύπες,
  όσο & χαρές..."
  "αμφοτεροδέξιος".- http://amfoterodexios.blogspot.gr/2016/06/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με μαγέψατε παιδιά! Τι όμορφη ανάρτηση και το βίντεο στο τέλος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Φαίνεται πράγματι πανέμορφη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. υπεροχα!!!η υδρα ειναι καταπληκτικη αλλα με την δικη σου ματια πιο ομορφη ακομη!!
  δεν υπαρχης Μαριαννα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ποπο... Τι λες τώρα;! Aλλα μία υπέροχη σου ταξιδιωτική ανάρτηση. Μπράβο σας Μαριαννα μου, πάντα τέτοια! Και να χαιρεστε την όμορφη οικογένεια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ποπο... Τι λες τώρα;! Aλλα μία υπέροχη σου ταξιδιωτική ανάρτηση. Μπράβο σας Μαριαννα μου, πάντα τέτοια! Και να χαιρεστε την όμορφη οικογένεια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν εχω παει ποτέ αλλά με τόσο ομορφες εικόνες και τόσο ισχυρα πλεονεκτηματα μπηκε στους επομενους προορισμους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν εχω παει ποτέ αλλά με τόσο ομορφες εικόνες και τόσο ισχυρα πλεονεκτηματα μπηκε στους επομενους προορισμους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είσαι φανταστική και εδύ και όλη η οικογένειά σου!!! Με ταξίδεψες με δρόσισες με γέμισες με αισιοδοξία !!!! Περιμένω πως και πως και άλλα σπό εσάς!!! Φιλιά σε όλους σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. μαγεύτηκα.... τι υπεροχο μερος... Απο αυτα που θα ηθελα πολυ να δω!!! υπεροχες οι φωτογραφιες σας αλλα και το βιντεο Μαριαννα μου!!! τελειο!!! καλο καλοκαρι και σε σας!! Παντα με ομορφες στιγμες!! φιλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Υπέροχη ανάρτηση με όλη την ομορφιά της Ύδρας.
  Ήμουν τακτικός επισκέπτης όταν ήμουν στην Ελλάδα.
  Την καλημέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Δεν υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες! Δεν υπάρχει αυτό το βίντεο! Θα σου πω τις αναλυτικές εντυπώσεις μου σύντομα από κοντά. Φιλιά όμορφη οικογένεια! Κάλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Υπέροχες φωτογραφίες, υπέροχο βίντεο...εκπληκτική έμεινα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πόσο όμορφη ανάρτηση και εκπληκτικές φωτογραφίες - καρτ ποστάλ αλλά και βίντεο! Είναι βέβαια και το νησί, αλλά και οι πρωταγωνιστές όμορφοι! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να έχεις πάθος και δημιουργικότητα και για άλλα ταξίδια! Με πήγες ως την Ύδρα, κι ας μην έχω πάει ακόμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μαριάννα, έχω μεἰνει :-) Έχω πάει πολλές φορές στην Ύδρα και κάθε καλοκαίρι θα πάω μια βόλτα (είναι απέναντι το εξοχικό μας) αλλά είναι η ματιά σου που είναι μοναδική... τα χρώματα και οι σκηνές που επιλέγεις να φωτογραφίσεις είναι πάντα ξεχωριστές..ααααχ, μου'ρχεται να πάω το άλλο ΣΚ τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μαγικά χρώματα, υπέροχες φωτογραφίες, φανταστικό teaser, ανάρτηση που σε κάνει να θέλεις να επισκεφτείς το νησί asap. Έχω επισκεφτεί την Ύδρα πριν περίπου 20 χρόνια. Δεν μπορούσες να μας μεταφέρεις καλύτερα την όμορφη αύρα του νησιού. Εξαιρετική δουλειά! Εύγε!

  (Είμαι λίγο σκασμένη τώρα. Ξέρεις εσύ ;) Αχ, αχ, αχ...)

  Σε φιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Την περίμενα την ανάρτησή σου γιατί με είχες ήδη μαγέψει από τις φωτογραφίες στο instagram! Εδώ όμως με καθήλωσες στην κυριολεξία! Εκπληκτικές φωτογραφίες, φανταστικό βίντεο, μετάφερες τόσο μοναδικά την αύρα του νησιού!!! Χίλια μπράβο!!! Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα με την οικογένειά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Όμορφη Ύδρα, όμορφες φωτογραφίες, όμορφη Ελλάδα.... Καλό καλοκαίρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Μα πόσο υπέροχες φωτογραφίες τράβηξες Μαριάννα μου! Εύχομαι πάντα να έχετε τόσο όμορφες στιγμές! Φιλιάαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Τι να πρωτοσχολιάσω! Την τελευταία φωτογραφία που έλιωσα; Το βίντεο που με πόρωσε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Η οποία τούρτα ήταν γεμάτη ομορφιά, χρώμα, Ελλάδα, αγάπη, οικογένεια, ανεμελιά...Μαριάννα μου μπράβο μπράβο, 1000 φορές μπράβο! Σου πάει πάρα πολύ το travel blogging, δεν ξέρω αν ξέρεις πόσο! <3 Αγαπώ Ύδρα πάρα πολύ και την έχω συνδεδεμένη μόνο με όμορφες και πολύ ξεχωριστές αναμνήσεις, αλλά δεν έχω πάει με τα παιδιά. Μακάρι φέτος να καταφέρω να την ξαναεπισκεφθώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Με ταξίδεψες κανονικά με την ανάρτηση. Ήταν σαν να ήμουν και εγώ μαζί σου. Με έκανες να ζηλέψω και να με βάλεις σε σκέψεις μήπως επισκεφθούμε και εμείς το νησί. Οι φωτογραφίες όπως πάντα καταπληκτικές όπως και το βίντεο. Είσαι ένα ταλέντο. Καλά να περνάτε. Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μαριάννα μου, σου έχω πει ότι είσαι καταπληκτική φωτογράφος? Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο απαθανατίζεις τα πράγματα γύρω σου... μπράβο σου για όλα! την όμορφη, κατατοπιστική ανάρτηση, τα χρώματα, όλα,όλα με ταξίδεψες! Έχω περάσει από Ύδρα, δυστυχώς δεν έχω μείνει, θα το ήθελα πολύ όμως... έχεις μια καταπληκτική οικογένεια, να την χαίρεσαι! Με συγκίνησες πολύ με το βιντεάκι...αχ! φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!! ΜΑΣ ΜΑΓΕΨΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Φανταστική ανάρτηση!! Είδα την υδρα με εντελώς διαφορετικό μάτι!! Μεχρι στιγμής την είχα απορρίψει και τώρα θέλω να πάω άμεσα!! πόσο όμορφη δείχνει!! ιδανική για οικογένειες! Να'σαι καλά που μας έκανες να καταλήξουμε για τις διακοπές μας φέτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν για την αγάπη και την εγκάρδια ανταπόκρισή σας σε αυτή την ανάρτηση. Αυτό το βιντεάκι με τις προσωπικές μας στιγμές όσο κι αν το χαρήκαμε, χρειάστηκε πολύ κουράγιο από πλευράς μας μέχρι να αποφασίσουμε να ανέβει έτσι δημόσια. Σημαίνει πολλά για εμάς η αγάπη με την οποία το υποδεχτήκατε. Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Είστε ευλογημένοι, στο έχω ξαναπει ε; <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...