1.7.16

Επιστροφή στο Club Agia Anna

Φέτος βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο Club Agia Anna.
Όσο κι αν η εξερεύνηση νέων προορισμών μας σαγηνεύει πολύ περισσότερο κι εμένα και τον Τάσο, η κατασκήνωση αυτή της βόρειας Εύβοιας έχει κάποια πλεονεκτήματα ακαταμάχητα, που μας έκαναν φέτος να επιστρέψουμε σε αυτή για δεύτερη φορά.
  Μπορείτε να διαβάσετε πώς λειτουργεί η κατασκήνωση της Αγίας Άννας εδώ, στην ανάρτηση από την πρώτη μας επίσκεψη.


1. Ξέρουμε από πριν ότι τα παιδιά θα περάσουν αξέχαστα.
Είναι ο πρώτος και πιο βασικός λόγος: είναι 1ο στη λίστα προτιμήσεων των παιδιών (οι ηλικίες μας είναι από 3 μέχρι 9).
Εκτός του ότι κάμπινγκ σημαίνει εξ' ορισμού νέους φίλους και ανεμελιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι οργανωμένες θεματικές εβδομάδες και οι προσεκτικά επιλεγμένοι παιδαγωγοί δίνουν άλλη διάσταση στα παιχνίδια.
 Φέτος μας έτυχε η εβδομάδα Γαλατικού χωριού.


Ο Οβελίξ που υποδέχτηκε τα παιδιά, τους επέτρεπε κάθε πρωί να τον μπουγελώνουν, κάτι που -ποιός θα το έλεγε;- το περίμεναν πώς και πώς όλα.


Τα προκαλούσε σε διαγωνισμό βουτιάς.


Κάνανε μαζί κατασκευές και face painting


...και φυσικά έφυγε τρέχοντας όταν εμφανίστηκε ο Κακοφωνίξ που ήταν ανυπόφορος όπως πάντα!


2. Κάμπινγκ για μη-εξοικιωμένους κατασκηνωτές
Όσο κι αν λατρεύουμε το κάμπινγκ πρέπει να ομολογήσω ότι μας προκαλεί φρίκη η ιδέα της κοινόχρηστης τουαλέτας. Ή το να πρέπει να στήσουμε μια σκηνή με το που φτάσουμε κάπου, έπειτα από ταξίδι με 4 κουρασμένα παιδιά. Και ξέρω ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Το Club Agia Anna δίνει σε όλους εμάς τους non-campers τη δυνατότητα να ζήσουμε σαν κατασκηνωτές, με τις ανέσεις του σπιτιού. Παρότι υπάρχουν διαθέσιμες καμπάνες και δωμάτια, εμείς έχουμε λατρέψει τις μογγόλικες σκηνές τύπου yurt με την ιδιωτική αυλίτσα για την απλότητα, τα φυσικά υλικά τους και την άμεση επαφή τους με τη φύση. Όλοι οι ήχοι του δάσους ακούγονται ξεκάθαρα μέχρι μέσα και αν τύχει να βρέξει, ο ήχος της βροχής προσθέτει ένα στοιχείο ρομαντισμού.
Το ότι υπάρχει και υπηρεσία πρωινού στο κάμπινγκ, απλά συμπληρώνει ευχάριστα το παζλ.


3. Η χαρά της απλότητας.
Ίσως να ακούγεται λιγοστό, όμως υπάρχει κάτι πολύ κατευναστικό στο να ξυπνάς με τους ήχους και τις μυρωδιές του δάσους, γνωρίζοντας από πριν ότι όλη η μέρα θα κυλήσει με απλότητα και ευκολία. Τα παιδιά θα παίξουν, θα κολυμπήσουν με τους ίδιους φίλους  που έπαιζαν μέχρι τώρα χωρίς να χρειαστεί να κουβαλήσουμε πράγματα ή να μεταφερθούμε σε άλλο μέρος και μόλις πεινάσουν θα στρώσουμε πάλι εκεί δίπλα στο νερό το τραπέζι για να φάνε όλα μαζί. Το ότι θα μαγειρέψει και θα καθαρίσει κάποιος άλλος είναι επίσης μεγάλη υπόθεση.  Η ζωή κυλάει αργά στο κάμπινγκ, δίνοντας χρόνο στο στοχασμό και την επιστροφή στο φυσιολογικό ρυθμό αναπνοής. Για εμάς, μετά από έναν σούπερ τρεχάτο Μάη ήταν ό,τι χρειαζόμασταν.


4. Χρόνος για τα ουσιώδη.
Το να είναι τα παιδιά ευχαριστημένα και να μην έχεις τρέξιμο για να "ανακαλύψεις" τον τόπο των διακοπών σου, έχει το έξτρα όφελος ότι μένει χρόνος για τα ουσιαστικά. Για εμάς, τους γονείς που δεν έχουμε καμία βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών, αυτό μεταφράστηκε σε πολύτιμο χρόνο αποκλειστικά μεταξύ μας, για απολογισμό του χειμώνα, προγραμματισμό της νέας χρονιάς, μελέτη αγαπημένων βιβλίων και τη δυνατότητα να χαρούμε τα γενέθλια της οχτάχρονης κόρης μας, χωρίς τη βαβούρα της προετοιμασίας πάρτυ, αλλά με ατελείωτες συζητήσεις περί του τί ονειρεύεται για το μέλλον -μια σοκαριστική συζήτηση ομολογουμένως.

Σημειώστε ότι όλα τα παραπάνω είχαμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε μια περίοδο που η κατασκήνωση δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο. Οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος ενδεχομένως να έχουν περισσότερη βαβούρα, οπότε αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε τους μήνες Ιούνιο & Σεπτέμβρη ώστε να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης που περιγράφω παραπάνω.


Disclaimer: Στο ταξίδι αυτό είχαμε την τιμή να είμαστε φιλοξενούμενοι του Club Agia Anna.
Όπως πάντα, οι παραπάνω γνώμες και περιγραφές είναι καθαρά προσωπικές και αντανακλούν την πραγματική μας εμπειρία από αυτό το ταξίδι.













18 σχόλια:

  1. Μαριάννα μου το μέρος αυτό το θυμάμαι απο την πρώτη σου ανάρτηση και η αλήθεια είναι ότι το είχα λατρέψει... Άλλωστε γνωρίζουμε καλά πώς είναι να μην έχεις καμία βοήθεια γύρω σου ή κοντά σου, πόσο μάλλον όταν τα παιδιά είναι 4 και όχι 2. Λοιπόν, το Club Agia Anna το "κρατάω" για κάποια από τις επόμενες διακοπές μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάννα μου έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια γι αυτό το μέρος απο πολλές και διαφορετικές οικογένειες! Πραγματικά θα ήθελα να το επισκεφτούμε κάποια στιγμή!
    Φιλια
    Σωτηρια
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είχα επισκεφθει πριν χρονια,και ειχα ενθουσιαστει! Διαβαζοντας την ανάρτηση σου, βλέπω πολλες αλλαγες που τοτε δεν υπηρχαν, οπως η μογγολικη σκηνη...ειναι ενα απο τα ωραιοτερα camping και θα ηθελα να το ξαναδω με τα παιδια μας αυτη τη φορα! Φιλακια
    Υ.Σ: Β Εύβοια και να μην περασεις καλα, δε γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η Εύβοια ειναι εγγύηση για υπέροχο καλοκαίρι! Φιλια!!!

      Διαγραφή
  4. Το είχα επισκεφθει πριν χρονια,και ειχα ενθουσιαστει! Διαβαζοντας την ανάρτηση σου, βλέπω πολλες αλλαγες που τοτε δεν υπηρχαν, οπως η μογγολικη σκηνη...ειναι ενα απο τα ωραιοτερα camping και θα ηθελα να το ξαναδω με τα παιδια μας αυτη τη φορα! Φιλακια
    Υ.Σ: Β Εύβοια και να μην περασεις καλα, δε γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φαίνεται υπέροχο μέρος!!! καλό μήνα, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτό το μέρος, που δεν γίνεται, πρέπει κάποια στιγμή να πάμε!
    Θα πάει μια φίλη μου μετά τον δεκαπενταύγουστο, και αμέσως σε σκέφτηκα, καθώς με ρώτησε αν ξέρω κάποιον που να έχει πάει και να ξέρει 5 πράγματα σχετικά!
    Κάτι που θα ήθελε να ξέρει, είναι αν εκεί που στήνεις την σκηνή σου υπάρχει ησυχία το βράδυ..
    Μάλλον θα της πω αν δεν σε πειράζει, να σου στείλει προσωπικό μνμ για να λύσει τις απορίες της!

    Καλή συνέχεια!

    Mama Petounia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως να μου γράψει! Μετά χαράς να της πω ό,τι γνωρίζω. Απλά δεν εχω καθολου εμπειρία από την περιοχή με τις σκηνές διοτι δεν μέναμε εκεί. Αν κρίνω από την εποχή που επέλεξε ομως θα έχει αρκετό κόσμο και βαβούρα.

      Διαγραφή
  7. Φαίνεται τέλειο μέρος για οικογενειακές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαριάννα μου, μας έβαλες στο κλίμα!!! Υπέροχα!!! Στην αρχή νόμισα ότι μόνο τα παιδιά πήγαν.
    Και του χρόνου, να είστε καλά να ξαναπεράσετε τόσο όμορφα σ' αυτό το μέρος.
    Πολύ μου άρεσε η τούρτα!!!! Να τη χαίρεστε την κορούλα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριάννα μου δεν θυμάμαι αν είχα σχολιάσει πέρσι μα είχαμε πάει μια χρονιά με τους δικούς μου, πολλά χρόνια πριν και ακόμα και τότε ήταν εκπληκτικό καμπινγκ. (εμείς με τροχόσπιτο!) Τρελάθηκα με την σκηνή που σου προσφέρει, ειλικρινά! Ξέρω πως ήσασταν φιλοξενουμενοι, ξέρεις ωστόσο να πεις αν οι τιμές ήταν προσιτές; Και του χρόνου, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!! (πόσο ουσιαστική συζήτηση γενέθλιων είμαι σίγουρη πως θα είχατε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου σε ευχαριστώ για την ευχή και χαίρομαι πολύ που πήρες έμπνευση από την ανάρτηση. Δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου από τιμές και από όσο ξέρω τις αλλάζουν κιόλας από περίοδο σε περίοδο. Ωστόσο το σάιτ τους δίνει τη δυνατότητα να κάνεις έναν πρόχειρο υπολογισμό. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.clubagiaanna.gr/el/content/page/el/5/forma-endiaferontos-times

      Διαγραφή
  10. Αχ, βρε Μαριαννα μου... Καταφέρνει πάντα να με κάνεις να ταξιδεύω και εγώ μαζί σου! Και με ξεσηκώνεις κιόλας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ, βρε Μαριαννα μου... Καταφέρνει πάντα να με κάνεις να ταξιδεύω και εγώ μαζί σου! Και με ξεσηκώνεις κιόλας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόλις γυρίσαμε! Μείναμε εκεί την περασμένη εβδομάδα και εχω να πώ μόνο τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω είναι το πιο γνωστό camping :-) Να'στε καλά να ξαναπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταπληκτικό μέρος! Έχω περάσει υπέροχα πολλά χρόνια πριν.
    Πόσο θέλω να πάω με τα παιδιά τώρα που είδα τι ωραία πράγματα κάνατε!
    Φιλιά Μαριάννα μου, να περνάτε πάντα υπέροχα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...