15.9.16

Βits of Summer in Pictures

Πηγαινοφέρνω τα πιτσιρίκια σε σχολεία και δραστηριότητες και το μυαλό μου ακόμη είναι σε καλοκαιρινές διακοπές. Όχι δεν είμαστε σε χαοτική άρνηση των νέων εντατικών συνθηκών. Τα τακτοποιήσαμε όλα (προγράμματα/ δραστηριότητες/κτλ) και ευτυχώς δουλεύουν από τώρα σαν ελβετικό ρολόι. Είναι κάτι μικρά πραγματάκια όμως σαν αυτή τη τσάντα με τα μαγιώ που βρίσκεται ακόμη εκεί πίσω από την πόρτα και πεισματικά αρνούμαι να μαζέψω. Είναι και που ακόμη πιο πεισματικά αρνούμαι να εγκαταλείψω την φούσκα ηρεμίας και ανάλαφρης διάθεσης στην οποία βολευτήκαμε τους προηγούμενους τρεις μήνες και μέχρι τώρα μου φτιάχνει τη διάθεση ακόμη και πιο στα δύσκολα πρωινά ξυπνήματα.
Αυτό ήταν το καλοκαίρι που τα παιδιά μεγάλωσαν αρκετά ώστε το σπίτι μας να μοιάζει περισσότερο με παιδική κατασκήνωση, παρά με κέντρο φροντίδας βρεφών. Ήταν αυτό το καλοκαίρι που αφιερώθηκε στην επανασύνδεση με όσους φίλους -νέους ή παλιούς- είχαμε χάσει ή δεν είχαμε προλάβει να απολαύσουμε αρκετά.
Ήταν ένα από τα πιο τρυφερά και γλυκά καλοκαίρια όλων των ετών μας.
Παρακάτω λίγες από τις εικόνες που τριγυρνούν ακόμη στο μυαλό μου.





Η αυλή μας γεμάτη με φίλους
Παιδάκια, παπούδες, θείοι, φίλοι από την μπλογκόσφαιρα... το τραπέζι κάτω από τον πλάτανο ήταν πάντα στρωμένο και ετοιμοπόλεμο, όπως και οι νέες δοκιμές γεύσεων στην κουζίνα.


Μέρες περιπάτων και περιπλανήσεων
Ξέρετε ήδη πόσο λατρεύουμε οικογενειακώς την εξερεύνηση νέων προορισμών και τους μεγάλους περιπάτους στη φύση.
Αν θέλετε να διαβάσετε μια εξαιρετική περιγραφή για τα οφέλη των περιπάτων (trekking) σε όλη την οικογένεια, αλλά και συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία τους μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ένα άρθρο από την Έλενα που με εκφράζει απόλυτα.


Βραδιές πανσελήνου που έγιναν γιορτή
Σας έχω ήδη γράψει για την υπέροχη βραδιά με κοριτσοπαρέα και καλό φαγάκι κάτω από την ακρόπολη, μα και η πανσέληνος του Αυγούστου -που μας βρήκε στην Εύβοια- έγινε αφορμή για γιορτή, με φωτιά στην παραλία και πολλή πιτσιρικαρία.


Τεράστιες ποσότητες παγωτού
Εκτός από αυτή την άκρως υγιεινή συνταγή σοκολατένιας μους που την κάναμε ατομικά παγωτάκια, βρήκαμε επιτέλους μια συνταγή παγωτού που μας ταίριαξε τέλεια από την ιστοσελίδα της Mamangelic και δεν σταματήσαμε να την φτιάχνουμε αυτό το καλοκαίρι.


Αλμύρα, θάλασσα & ανάσες φρεσκάδας
Φέτος έμαθαν μπάνιο 2 από τα 4 πιτσιρίκια μας. Είχαμε χαρές και πανηγύρια.
Επίσης, όσους φίλους δεν φιλοξενήσαμε κάτω από τον πλάτανο, τους φέραμε στην παραλία μας για πρωινό/ μεσημεριανό/ βραδινό πικ-νικ από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Πόσες κουβέντες και μοίρασμα ονείρων για το χειμώνα που ξεκινάει.
Ακόμη ακούω τον ήχο του κύματος στα αυτιά μου και αναπολώ τις καμπύλες από αυτές τις μπούκλες που σίγουρα θα γίνουν κάδρο σε κάποιον τοίχο, για να τις κοιτάζω με κρύα και βροχές και να μου φτιάχνουν τη διάθεση.



9 σχόλια:

  1. Τι ωραία.. Θέλω κι άλλο καλοκαίρι.. Δε θέλω χειμώνα... Ακούς;;;;;
    Χάρηκα που σας άρεσε το �� παγωτάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ομορφες φωτογραφιες βρε Μαριαννα μου!! Παντα με ταξιδεύουν!!! <3 πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία να τις βλέπεις όλες μαζι, πολύ θα ήθελα να εκτύπωνα ένα άλμπουμ για κάθε καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφα όλα! Αλλά ήθελα κι άλλες! Είμαι αχόρταγη με τις φωτογραφίες σου! Καλή αρχή σας εύχομαι και μακάρι να συνεχίσουν όλα ρολόι! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταξιδιάρικες οι φωτογραφίες σου Μαριαννάκι! Αλήθεια σε ποια περιοχή της Εύβοιας είσαστε? Το ξέρεις ότι εγώ κατάγομαι από τη Β. Εύβοια? φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι του χρόνου Μαριάννα μου να ζήσετε ακόμα πιο υπέροχες στιγμές και καλό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να χωρούσες στο τσαντάκι μου, κάθε φορά που μιαν εικόνα μού κάνει κλικ και να την κλίκαρες εσύ αντί για μένα, μονάχα εσύ, αχ..., μονάχα εσύ. Ονειρεμένες φωτογραφίες, μαγικά σκηνικά, ευλογημένη εσύ, ευλογημένοι όλοι σας! Αφροδίτη Καρφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι γλυκιά και όμορφη ανάρτηση Μαριάννα μου!
    Τι όμορφη οικογένεια που είστε!
    Εύχομαι να περνάτε πάντα τόσο όμορφα... οι φωτογραφίες σου μαγευτικές, βγάζουν απερίγραπτη αγάπη και ζεστασιά.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...