11.1.17

New Year in Aiora Suites - Vytina

Η δεύτερη μέρα του χρόνου φέτος μας βρήκε στη Βυτίνα προς αναζήτηση περιπέτειας με τα έλκυθρα.
Όπως πάντα στις εξορμήσεις μας όμως, η μεγαλύτερη περιπέτεια είναι η αναζήτηση διαμονής με 4 παιδιά στον ίδιο χώρο. Όχι σε δωμάτια με αντικρυστές πόρτες, όχι. Ούτε δίπλα-δίπλα
. Στον. Ίδιο. Χώρο.
Αναζητούσαμε κάτι πολύ κοντά στο Μαίναλο, αφού θα ήταν ο βασικός προορισμός μας,  που να είναι ζεστό και φιλικό όπως πρέπει να είναι οι ξενώνες των χειμερινών προορισμών.
Ξεχωρίσαμε και διαλέξαμε τον ξενώνα Aiora Suites .
Η επιλογή μας δικαίωσε και γι' αυτο θέλω να σας τον συστήσω μέσα από αυτή την ανάρτηση.  Ελάτε για ξενάγηση!




Ο ξενώνας Aiora Suites βρίσκεται στην άκρη του χωριού.
Πολύ βολικά τοποθετημένος μακριά από την βαβούρα των κεντρικών δρόμων και ταυτόχρονα σε θέση τέτοια που να προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην οροσειρά του χιονισμένου Μαίναλου. Το μόνο που διέκοπτε την ησυχία τα πρωινά ήταν ο ήχος της φλογέρας από κάποιον τσομπάνη μακρυνού λιβαδιού.

Μείναμε σε αυτή τη Σουίτα που μας βόλεψε πολύ.
Ήταν αρκετά άνετη, με ευρύχωρο μπάνιο και υδρομασάζ.
Στο μπάνιο μας περίμεναν προϊόντα περιποίησης από τον Κορρέ, κάτι που κάνει κάθε χώρο φιλοξενίας πραγματικά να ξεχωρίζει, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν και μικρά παιδιά.
Χώρια που προσφέρει μια ακόμη ευχάριστη δόση πολυτέλειας.
Το δωμάτιό μας είχε κι ένα γλυκύτατο μικρό κουζινάκι για τα μικρο-σνακς των παιδιών, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για boutique ξενώνα και πολύ χρήσιμο για οικογένειες.

Πέρα από όλες τις ανέσεις όμως, ο ξενώνας  Aiora Suites μας κέρδισε ακριβώς διότι δεν έχει την αίσθηση ξενώνα. Ένα σωρό λεπτομέρειες κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει ότι μένει απλώς σε ένα φιλικό σπίτι ή σε ένα από τα ρομαντικά bed & breakfast της βρετανικής εξοχής. Τα αληθινά, ζεστά χαλιά αντί για τη γνωστή κλασική μοκέτα, το σκαλιστό πορσελάνινο σερβίτσιο του πρωινού, τα λιγοστά τραπέζια στη σάλα πρωινού, το σταθερά αναμένο τζάκι στην υποδοχή, όλα φωνάζουν προσωπική φροντίδα και όχι τυποποιημένο σέρβις.

Με αποκορύφωμα αυτής της φροντίδας, τί άλλο, το πρωινό.
Στο Aiora Suites ο μπουφές περιλαμβάνει αποκλειστικά χειροποίητα εδέσματα. 
Σάντουιτς, μηλόπιτα, μπουρεκάκια, τοστάκια έτοιμα για ψήσιμο, μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού που ανανεώνεται τακτικά και [αυτό υπήρξε η μεγαλύτερη έκπληξή μας] αληθινό καφέ!!! Όσοι από εμάς χρειαζόμαστε έναν καλό καφέ για να ξυπνήσουμε, είναι γνωστό ότι πίνουμε το νερούμπλιασμα των ξενοδοχείων μόνο και μόνο προκειμένου να μας κρατήσει εν κινήσει όσο ψάχνουμε κατόπιν μια καλή καφετέρια. 
Στο Aiora Suites  μας περίμενε μια ποικιλία από καφέδες νεσπρέσσο, που απολαύσαμε μπροστά στα μεγάλα παράθυρα της σάλας πρωινού...

...κουβεντιάζοντας συχνά με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.
Το μόνο ίσως αρνητικό που μπορεί κανείς να πει για το μέρος αυτό είναι ότι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για κάποιον που θέλει απόλυτη ιδιωτικότητα, ανωνυμία και μηδέν αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους.
Στις δυο μέρες που μείναμε, οι υπόλοιποι ένοικοι ήξεραν κάθε παιδί μας με το όνομά του, όπως επίσης και από πού είχαμε έρθει ως ταξιδιώτες, κάτι που μας φάνηκε ευχάριστο και δεν μας ενόχλησε καθόλου.

Το τέλος της διαμονής μας σφράγιστηκε με ένα δώρο από το κελάρι του ξενώνα που εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως όταν πια επιστρέψαμε πίσω στο σπίτι μας.

To Aiora Suites είναι μέλος του προσεκτικά επιλεγμένου δικτύου αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn, το οποίο μπορείτε να συμβουλευτείτε κι εσείς ως τόπο για ποιοτικές προτάσεις διαμονής.


 

Disclaimer: Άρθρα-προτάσεις σαν αυτό, υποστηρίζονται από συνεργασία με εταιρείες των οποίων προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώ, αγαπώ και προτείνω έτσι και αλλιώς. Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται η εμπιστοσύνη μου στις εταιρείες αυτές, αλλά και υποστηρίζεται ευγενικά η καλή πορεία αυτού του blog. 


13 σχόλια:

  1. Ωωωω! τί όμορφα και οι φωτογραφίες σου όπως πάντα εξαιρετικές σε σημείο να ξεσηκώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο μερος και φοβερη προταση!! Θα το βαλω στη λιστα με τα family friendly.hotels!! Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμασταν εκεί τις ίδιες μέρες μείναμε σε ένα τρίτοκοσμικό ξενωνα καθόλου family friendly κρίμα να δω τώρα αυτό το υπέροχο άρθρο περάσαμε όμορφα βέβαια γιατι οι ομορφιές τις Βυτίνα του Μαινάλου τις Νυμφασιας και το αγαπημένο μου μέρος των Μαγουλιανων μας μάγεψαν δεν θα πω βέβαια για την διαδρομή μέχρι Στεμνιτσα και τον Άγιο Γιάννη στο Λούσιο ποταμό που είναι σκέτο παραμύθι! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφος ξενώνας και με αξιοπροσεχτες λεπτομέρειες! Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα Μαριαννα μου! Καλή χρονια με υγεία και αγάπη! ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο φαίνεται! Σαν σπίτι! Η προσωπική φροντίδα κάνει τη διαφορά τελικά.Και οι φωτογραφίες καταπληκτικες!❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο μέρος και από τις φοτογραφίες σου μπαίνω κι εγώ στο πειρασμό να αναζητήσω μια νέα εξορμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βυτινα εχω παει αλλα μονοημερη. με εβαλες στο τρυπακι παλι :)

    υπεροχες φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο όμορφα όλα! Και του χρόνου να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχες εικόνες. Υπέροχος ξενώνας και η περιγραφή σου πάντα ιδιαίτερη και τόσο γεμάτη λεπτομέρειες και φροντίδα!!! Να περνάτε πάντα μαγικά γλυκιά μου! Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαίνει στη λίστα με τα family friendly hotes!!! Εχω πάει Βυτίνα στο παρελθόν αλλά η προτασή σου με ξεσηκωσε Μαριαννάκι! Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία κ χαρούμενες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πόσο όμορφο φαίνεται το μέρος!!! και οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!! καλή χρονιά με υγεία και πολλά ταξίδια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχες φωτογραφίες Μαριάννα μου, που για ακόμα μια φορά μας ταξίδεψαν σε όμορφα τοπία και εικόνες θαλπωρής.
    Πολύ μου αρέσει που έδωσες σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια (πχ. το υπέροχο πόμολο). Λάτρεψα τη φώτο που αγκαλιάζονται οι δύο δεσποινίδες, μου θύμισαν πολύ τις δικές μου.
    Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και ζεστά!
    Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφη παρουσίαση, Μαριάννα μου! Τα cozy boutique hotels σαν και αυτό, είναι η καλύτερη επιλογή για διακοπές στο βουνό. Και όχι μόνο.
    Σε φιλώ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...