27.1.17

Vytina in the Winter



Ο φετινός χειμώνας δείχνει πως ήρθε για να μείνει. 
Αν έχετε κατά νου να βυθιστείτε μαζί με τα πιτσιρίκια σε ένα παραδοσιακά χειμωνιάτικο τοπίο, η κοντινή Βυτίνα είναι ένας πολύ καλός προορισμός.
Να γιατί!

  • Χιόνι, πέτρα, ξύλο και παραδοσιακά σπιτάκια παντού. 
Κάποια στενάκια δε, είναι σα σκηνικό από ταινία του Χάρι Πότερ. What's not to love? Ένα παραδοσιακό χωριό από τα πολύ όμορφα σε αποσταση 2 ωρών μόνο από την Αθήνα. Το γεγονός ότι είναι σχετικά μικρούλι και περπατιέται εύκολα με τα παιδιά είναι έξτρα μπόνους
  •  Ευκαιρία για προμήθεια παραδοσιακών προϊόντων. 
Αυτή η εικόνα παραδοσιακού παντοπωλείου too-cute-to-be-true με ξεσηκώνει να γεμίσω τα ντουλάπια με προμήθειες από ποικιλίες τσαγιών και αφεψημάτων, μπαχάρια για ζεστές σουπίτσες και γλυκό τραχανά που θα ακουμπήσει καυτός μέσα σε ένα πιάτο γεμάτο τυριά.
  • Εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο.  
Ένας από τους πιο όμορφους ορεινούς όγκους, το Μαίναλο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Όταν είναι χιονισμένο, το χιονοδρομικό του κέντρο, είναι η καλύτερη επιλογή για παιχνίδι με τα πιτσιρίκια και ανάσες φρέσκου αέρα από αυτές που σε ξαναστέλνουν στην καθημερινή ρουτίνα με νέες δυνάμεις
  • Χαραγμένες διαδρομές περιπάτου. 
 Άλλη μια περιοχή όπου τα μονοπάτια είναι άριστα οργανωμένα και οι χάρτες εύκολοι στην πρόσβαση. Δεν το δοκιμάσαμε αυτή τη φορά όμως η τεράστια ποικιλία διαδρομών που βρήκαμε στο Mainalon Trail απλώς μας εξίταρε την φαντασία.
  • Ιππασία στο δάσος και όχι σε περιφραγμένο χώρο.
  Είναι από τις δραστηριότητες πρόκληση που εκτός ότι την λατρεύουν τα παιδιά, σε κάθε μέρος έχει διαφορετική χάρη λόγω της ποικιλίας των τοπίων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Χρήστο για την πρόσκλησή του για ιππασία, αλλά ο χρόνος που είχαμε αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά λίγος. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα.
  • Περιηγήσεις με ΑTV 4X4 και Mountain Bikes.
 Ούτε αυτό δοκιμάσαμε λόγω ηλικίας, αλλά απλά-δεν-κρατιέμαι να μεγαλώσουμε και να έχω εφηβάκια που θα οργώνουν το βουνό με τις γουρούνες. Μόνο που φαντάζομαι τη φατσούλα του μικρού μας κυρίου, μου φτιάχνει η διάθεση. 

Αν ψάχνετε για ένα όμορφο και φιλικό προς τις οικογένειες ξενοδοχείο σας προτείνουμε αυτό το υπέροχο boutique  hotel.

Φαγητό & χώρος εστίασης κατάλληλα για οικογένειες

Αυτό ήταν ένα δύσκολο κομμάτι ομολογουμένως.
Όχι διότι δεν υπάρχουν στην Βυτίνα χώροι κατάλληλοι για οικογένειες, υπάρχουν και μάλιστα όταν ρωτήσαμε τους ντόπιους μας έδωσαν έναν μεγάλο κατάλογο.
Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλα τα εστιατόρια της περιοχής δυστυχώς επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των χώρων τους. Αφότου λοιπόν αποκλείσαμε τα μαγαζιά που έδειχναν μικρά και ασφυκτικά είτε λόγω μεγέθους είτε λόγω πλήθους τραπεζιών καταλήξαμε σε αυτές τις δυο επιλογές που σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
  • Το αρχοντικό της Αθηνάς. Η οικογένεια στην οποία ανήκει το μαγαζί έχει παράδοση στην πολυτεκνία και αυτό φαίνεται σε αρκετά σημεία με πιο βασικό αυτό της αυλής. Το μαγαζί διαθέτει καλά περιφραγμένη αυλή που όταν φτάσαμε ήταν γιορτινά στολισμένη, γεμάτη με παιδάκι που έπαιζαν και με μια φάτνη σε φυσικό μέγεθος όπου τα πολύ μικρά παιδάκια μπαινοβγαίναν και χαίρονταν τις φιγούρες.
Από γεύσεις στο μαγαζί αυτό αγαπήσαμε το κατσικάκι φούρνου και το αγριογούρουνο στιφάδο. Εκτός του ότι η περιοχή έχει παράδοση σε αυτά τα πιάτα, εκτιμήσαμε πολύ το προσεκτικό μαγείρεμα με αρωματικά που ήταν σαν να τρως σπιτικό φαγητό.
Σημειώστε ότι και εδώ επιτρέπεται εντός το κάπνισμα, αλλά το μαγαζί είναι αρκετά ψηλοτάβανο, οπότε η ατμόσφαιρα είναι ανεκτή. Το κόστος ανά άτομο υπολογίστε ότι είναι περίπου 20€.
  • Κληματαριά. Ένα πολύ γλυκό μαγαζί διακοσμημένο με παραδοσιακά κειμήλια, δαντέλα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που σε προσκαλεί να κάτσεις ώρα. Επίσης είναι το μοναδικό μαγαζί από όσο ψάξαμε στην Βυτίνα που διαθέτει δυο διαφορετικές αίθουσες, καπνιζόντων και μη, ενώ στις τουαλέτες υπάρχει και αλλαξιέρα για μωρά.  Σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Εδώ ξεχωρίσαμε το χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι, καθώς και τη σούπα με μοσχαράκι, ενώ μας απογείωσε γευστικά η μανουρομυζήθρα με το μέλι. Το κόστος και πάλι είναι περίπου στα 20€ το άτομο και οι μερίδες πολύ γενναίες.
Φύγαμε από τη Βυτίνα, αναζωογοννημένοι, γεμάτοι ενέργεια και όμορφες αναμνήσεις.


Disclaimer: Άρθρα-προτάσεις σαν αυτό, υποστηρίζονται από συνεργασία με εταιρείες των οποίων προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώ, αγαπώ και προτείνω έτσι και αλλιώς. Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται η εμπιστοσύνη μου στις εταιρείες αυτές, αλλά και υποστηρίζεται ευγενικά η καλή πορεία αυτού του blog.  













8 σχόλια:

  1. Αααααααχ τι τέλεια!!! Η ορεινή Αρκαδία είναι αγαπημένο μέρος το χειμώνα...είχα επισκεφτεί τη Βυτίνα στο παρελθόν, πηγαίνοντας Δημητσάνα, δεν είχαμε μείνει καθόλου δλδ! Υπέροχο μέρος Μαριάννα μου, και οι φωτογραφίες σου εκπληκτικές όπως πάντα! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες σου είναι "ταξιδευτικές" Μαριάννα!!Υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά τη Βυτίνα πρέπει να την έχω παρεξηγήσει πολύ μιας που από όλους ακούω πολύ καλά λόγια. Είχαμε κάνει ένα πολύ γρήγορο πέρασμα όταν είχαμε επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία, ωστόσο δεν την είχαμε γυρίσει και δεν μας είχε εντυπωσιάσει. Στον κύριο Χρήστο πάντως τα κορίτσια έκαναν ιππασία!
    Τα παραδοσιακά παντοπωλεία κουκλίστικα πραγματικά! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω πάει στη Βυτίνα και πραγματικά είναι υπέροχος προορισμός!!! Οι φωτογραφίες σου είναι απίθανες!! φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί υπέροχο ταξίδι... καταπληκτικές φωτογραφίες που με ξεσήκωσαν να επισκεφθώ τη Βυτίνα!! Να είσαι καλά!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βυρινα ειχα περασει οταν γυρνουσαμε απο Δημητσανα, αλλα δεν την ευχαριστηθηκα πολυ. μαλλον πρεπει να ξαναμπει στη λιστα των προορισμων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριάννα μου, ένα κομμάτι του Mainalon Trail είναι αυτό που έκανα πέρυσι (είχα ανεβάσει και σχετική ανάρτηση). You should try it sometime. Πολύ όμορφη διαδρομή. Και η Βυτίνα αγαπημένος χειμερινός προορισμός! Πολύ όμορφες φωτογραφίες (όπως πάντα)! Σε φιλώ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία!!! Πρέπει να περάσατε τέλεια. Θέλω διακοπές τωρα!!! Μακάρι να ήμουν κοντά, όσες είστε μη χάσετε την ευκαιρία. Μαριαννα για άλλη μια φορά τέλειες φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...